Πολιτική

Ηλιόπουλος για τα περί σύμπλευσης Νέας Αριστεράς – ΠΑΣΟΚ: Δεν μας ενδιαφέρουν τέτοια σενάρια

Ηλιόπουλος για τα περί σύμπλευσης Νέας Αριστεράς – ΠΑΣΟΚ: Δεν μας ενδιαφέρουν τέτοια σενάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//"Η Νέα Αριστερά ούτε θα εργαλειοποιηθεί από άλλες δυνάμεις ούτε θα ρευστοποιηθεί, δεν θα καταργήσουμε την αυτόνομη πορεία" δήλωσε

"Η Νέα Αριστερά ούτε θα εργαλειοποιηθεί από άλλες δυνάμεις ούτε θα ρευστοποιηθεί, δεν θα καταργήσουμε την αυτόνομη πορεία" δήλωσε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, κ. Νάσος Ηλιόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Αριστερά υποστήριξε ότι «μιλάμε για ένα κακό αρνητικό αποτέλεσμα, δεν πρέπει να το κρύψουμε, νομίζω όμως ότι υπάρχει και μια ευρύτερη εικόνα, η εικόνα της συνολικότερης απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος. Δηλαδή είναι τρομακτικά τα νούμερα της αποχής και νομίζω ότι ο τρόπος που έγινε η πολιτική συζήτηση βοήθησαν την αποχή».

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο «προφανώς μιλάμε για μια μεγάλη ήττα της ΝΔ η οποία όμως συνεχίζει να παίζει χωρίς αντίπαλο. Και εδώ παραμένει το μεγάλο ζητούμενο δηλαδή αν θα υπάρχει ένας αντίπαλος όχι με όρους μόνο εκλογικούς και ποσοστών αλλά με όρους μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από την προοδευτική σκοπιά και αυτό εμείς ισχυριστήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα παλέψουμε και νομίζω ότι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για να υπάρχει μια μαχητική και ανοιχτόμυαλη Αριστερά και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί σύμπλευσης Νέας Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «δεν μας αφορούν τέτοια σενάρια. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαρροές οι οποίες προσπαθούν να επηρεάσουν την εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Αριστερά δεν θα εργαλειοποιηθεί. Η Νέα Αριστερά ούτε θα εργαλειοποιηθεί από άλλες δυνάμεις ούτε θα ρευστοποιηθεί, δεν θα καταργήσουμε την αυτόνομη πορεία. Μέτωπα δράσης και μέτωπα διαλόγου όχι απλά μας αφορούν αλλά θεωρούμε ότι είναι και κοινωνικά αναγκαία αλλά επιμένω ότι αυτή τη στιγμή ο πολιτικός διάλογος απουσιάζει. Και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε έναν διάλογο μόνο με όρους ποσοστών και αριθμών όχι με όρους πολιτικής πρότασης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments