Πολιτική

Μαρινάκης: Ο λαός μας έδωσε εντολή να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις

Μαρινάκης: Ο λαός μας έδωσε εντολή να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης: Ο λαός μας έδωσε εντολή να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις

«O ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού»

«O ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού» διαμήνυσε το πρωί της Παρασκευής 14/6 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Ο λαός μας έδωσε εντολή να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε ότι σε απόλυτα νούμερα «είναι μια μεγάλη νίκη της ΝΔ σε ό,τι αφορά τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα, αλλά δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να πανηγυρίσουμε γιατί είδαμε τα ποσοστά μας να πέφτουν και να είναι και 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον στόχο που είχε βάλει και ο Πρωθυπουργός».

«Πήραμε το μήνυμα που μας έστειλε ο λαός και ειδικά μέσω της αποχής και το μήνυμα αυτό δεν είναι να στρίψουμε το τιμόνι είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, αλλά να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν υποσχόμαστε ότι θα εξαφανίσουμε την ακρίβεια θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες»

Σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα της ακρίβειας, παραδέχτηκε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά «αν υποσχόμαστε ότι θα την εξαφανίσουμε θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες» και συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτού του επίμονου προβλήματος καθώς υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, την οποία λογικά θα ακολουθήσει ο αποπληθωρισμός και οι μειώσεις των τιμών».

Ερωτηθείς για τις συντάξεις χηρείας και τις ενδεχόμενες περικοπές, είπε ότι είναι ένα θέμα που έχει προκύψει από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβούλευση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Εστιάζοντας στο τέλος της συνεργασίας με τον Γκρίνμπεργκ, δήλωσε ότι υπήρχε μια σύμβαση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα η οποία ολοκληρώθηκε και δεν καταλαβαίνει γιατί το θέμα αυτό «σηκώνεται» συνεχώς από την αντιπολίτευση.

Κλείνοντας ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στο ερώτημα για τα σενάρια που ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εμπλέκουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκτελεί με πολύ μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα της και όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν όταν θα είναι η κατάλληλη ώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments