Αθλητισμός

Ισπανία – Κροατία: Με άγριες διαθέσεις οι «Φούριας Ρόχας» [3-0]

Ισπανία – Κροατία: Με άγριες διαθέσεις οι «Φούριας Ρόχας» [3-0]

Πηγή Φωτογραφίας: instagram euro2024//Η Ισπανία είναι μία από τις ομάδες που στοχεύει στην κατάκτηση του Euro 2024 και φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της αφού επιβλήθηκε με 3-0 της δυνατής Κροατίας, με το σκορ μάλιστα να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Η Ισπανία είναι μία από τις ομάδες που στοχεύει στην κατάκτηση του Euro 2024 και φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της αφού επιβλήθηκε με 3-0 της δυνατής Κροατίας, με το σκορ μάλιστα να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Η Ισπανία είναι μία από τις ομάδες που στοχεύει στην κατάκτηση του Euro 2024 και φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της αφού επιβλήθηκε με 3-0 της δυνατής Κροατίας, με το σκορ μάλιστα να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Με βάση τα ονόματα των δύο ομάδων ήταν το πρώτο δυνατό παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης αλλά αυτό δεν φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου οι Ισπανοί πήραν από νωρίς τον έλεγχο, πρέσαραν συνεχώς, έκλεβαν εύκολα τη μπάλα και γενικά είχαν 70% κατοχή στο πρώτο 10λεπτό δείχνοντας τις διαθέσεις τους. Όσο για τους Κροάτες, δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα και να βγουν μπροστά κάνοντας το παιχνίδι τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Η «Χρβάτσκα» ανέβηκε κάπως μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών αλλά πάνω που πήγαινε να βρει ρυθμό, ήρθε το διπλό «χτύπημα» των «Φούριας Ρόχας» μέσα σε τρία λεπτά, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη.

Στο 29′ ο Ρουίθ πέρασε την κάθετη για τον Μοράτα και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε για το 1-0, για να έρθει αμέσως μετά, στο 32′, το 2-0 από τον Ρουίθ που πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και τα έκανε όλα σωστά!

Η Κροατία, βέβαια, δεν τα παράταση και προσπάθησε άμεσα να μειώσει και είχε τις ευκαιρίες, πολύ καλές ευκαιρίες, για να το κάνει αλλά οι Μπρόζοβιτς και Μάγιερ στο 33′ και ο Γκβάρντιολ στο 41′ δεν κατάφεραν, ό,τι κι αν έκαναν, να βρουν στόχο. Και αφού δεν έγινε το 2-1, ήρθε για… τιμωρία το 3-0.

Στο 45’+1′ ο Γιαμάλ σέντραρε από δεξιά και ο Καρβαχάλ μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα ανεβάζοντας το σκορ για τους τρομερά αποτελεσματικούς Ίβηρες!

Το παιχνίδι, βασικά, είχε ήδη κριθεί αφού θα έπρεπε να συμβούν… παλαβά πράγματα στο β’ μέρος για να μη νικήσουν οι Ισπανοί και φυσιολογικά δεν έγιναν. Αντιθέτως, θα μπορούσε να γίνει και το 4-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 52′, αλλά ο Λιβάκοβιτς κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ του Γιαμάλ.

Η Ισπανία είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, ο προπονητής της Κροατίας έβγαλε στο 65′ τον Μόντριτς αφού κατάλαβε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει και από εκεί και πέρα οι «Φούριας Ρόχας» είχαν την κατοχή της μπάλας και έκαναν συντήρηση δυνάμεων αφού το πρώτο τρίποντο είχε εξασφαλιστεί.

Στο 78′, πάντως, οι Κροάτες πήραν πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρόδρι στον Μπρόζοβιτς, με τον Πέτκοβιτς να εκτελεί στο 80′, τον Σιμόν να αποκρούει και τον Πέρισιτς να παίρνει το… ριμπάουντ και να δίνει στον Πέτκοβιτς που έστειλε τελικά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 3-0, με την Ισπανία να μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στη φετινή διοργάνωση.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59′ Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86′ Θουμπιμέντι), Γιαμάλ (86′ Φεράν Τόρες), Γουίλιαμς (68′ Μερίνο), Μοράτα (67′ Οϊαρθάμπαλ).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65′ Πάσαλιτς), Κόβασιτς (65′ Σούτσιτς), Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς (72′ Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (56′ Πέρισιτς).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments