Πολιτική

Ανασχηματισμός: Το στοίχημα της ακρίβειας και της καθημερινότητας

Ανασχηματισμός: Το στοίχημα της ακρίβειας και της καθημερινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε με περισσότερα στελέχη από την περιφέρεια και περιοχές όπου η ΝΔ κατέγραψε απώλειες, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ανακτήσει δυνάμεις.

Ο ανασχηματισμός έγινε με τον κ. Μητσοτάκη να αξιολογεί τα στελέχη και την απόδοσή τους συνδυαστικά με τα μηνύματα των πολιτών από την κάλπη απομάκρυνε ή μετακίνησε στελέχη ενώ οι προσθήκες έγιναν και με κριτήριο τα αποτελέσματα ανά εκλογική περιφέρεια.

Το κυβερνητικό σχήμα παρουσιάζει μια πιο λαϊκή προσέγγιση, με πιο δεξιό προφίλ, χωρίς, ωστόσο, σημαντικές αλλαγές στο μίγμα και με εμφανή προσπάθεια να διατηρηθούν ισορροπίες. Ο πυρήνας των υπουργείων Οικονομίας, Εξωτερικών, Άμυνας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας παραμένει αναλλοίωτος.

Οι νέοι υπουργοί δεν περιλαμβάνουν εξωκοινοβουλευτικούς, καθώς είχαν ακουστεί παράπονα από βουλευτές για την αναξιοποίητη παρουσία τους.

Η Νίκη Κεραμέως τιμωρήθηκε για το e-mail gate και μετακινήθηκε σε ένα πιο τεχνοκρατικό χαρτοφυλάκιο, ενώ ο Κώστας Σκρέκας ¨πλήρωσε” για την ακρίβεια, ο Λευτέρης Αυγενάκης για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα και ο Δημήτρης Καιρίδης δεν φαίνεται να απέδωσε στη μεταναστευτική πολιτική, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν τις πρωθυπουργικές επιλογές οι περιφέρειες που καταγράφηκαν χαμηλά ποσοστά με έντονη παρουσία της Ελληνικής Λύσης.

«Προστατεύθηκε» ο κ. Τριαντόπουλος που βρίσκεται στην δίνη των καταγγελιών για το μπάζωμα των Τεμπών.

Η αγροτική Πολιτική θα ασκείται από δύο Θεσσαλούς, Κώστα Τσιάρα και Χρήστο Κέλλα, καθώς οι πληγές δεν έχουν κλείσει στην περιοχή. Τρίτο στέλεχος από τη Θεσσαλία η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο μόνος που αναβαθμίστηκε ήταν ο Θοδωρής Λιβάνιος, που είδε να βελτιώνεται ουσιαστική η θέση του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι νεοεισερχόμενοι προέρχονται από περιοχές όπου η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καλή επίδοση στις εκλογές: ο Γκιουλέκας από τη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιωτόπουλος από την Καβάλα, ο Τσιάρας, ο Κέλλας (υφυπουργός), η Κατερίνα Παπακώστα από τα Τρίκαλα (μετά την απομάκρυνση του κ. Σκρέκα), ο Διονύσης Σταμενίτης από την Πέλλα, και η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου από την Πιερία. Περιοχές όπου είχε καλή επίδοση η Ελληνική Λύση.

Και τρίτο στέλεχος της Κυβέρνησης θα προέρχεται από την Ανατολική Αττική (Βασ. Οικονόμου) – μαζί με τον κ. Βορίδη και την κυρία Ζαχαράκη. Η απομάκρυνση Καιρίδη έφερε από την ίδια εκλογική περιφέρεια την κ. Ζωή Ράπτη στην κυβέρνηση, όπως και του κ. Φωτήλα στο Πολιτισμού μετά την απομάκρυνση της κ. Αλεξοπούλου που εκλέγεται στην Αχαΐα. Ενισχύθηκε η κυβερνητική παρουσία στο Ιόνιο με την είσοδο του κ. Γκίκα και η Αιτωλοακαρνανία με την είσοδο του κ. Καραγκούνη.

Οι προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το επόμενο διάστημα δηλώνονται μέσω των αλλαγών. Αυτές οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν την ακρίβεια, την υποστήριξη των αγροτών και της περιφέρειας, την αποτελεσματικότητα του κράτους και τη βελτίωση της καθημερινότητας. Ωστόσο, η πολιτική δεν καθορίζεται μόνο από τα πρόσωπα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αποχωρήσεις των Μπρατάκου και Παπασταύρου καλύπτονται με την προσθήκη του Γιώργου Μυλωνάκη, που είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού εδώ και χρόνια. Ο Μυλωνάκης, που μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Γραμματέας της Βουλής, αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ. Κι αυτή είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments