Πολιτική

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων επιδιώκει η κυβέρνηση

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων επιδιώκει η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [369714] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ OPEN "ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στην ταχύτερη υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας αποβλέπει το Μαξίμου.

Όποιος ανέμενε δομικό, σαρωτικό και συθέμελο ανασχηματισμό, προκειμένου να υποδηλωθεί με θεαματικό τρόπο, ότι ελήφθη το μήνυμα της κάλπης και της κοινωνικής δυσαρέσκειας, δε διάβασε σωστά όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ήδη από το βράδυ της Κυριακής. Η ανασύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, ήταν απολύτως συμβατή με την αντίληψή του, πως όσο μετράνε τα πρόσωπα, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο μετράνε οι κεντρικές πολιτικές, η στοχοθεσία, το αποτέλεσμα, οι προτεραιότητες.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να κινηθεί ξανά για την προώθηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και την αντιμετώπιση των κρίσεων, ενώ πρέπει επίσης να επιλύει προβλήματα. Οι απομακρύνσεις υπουργών και υφυπουργών αντικατοπτρίζουν τον επιμερισμό ευθυνών και τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση για να επιτευχθούν πιο στοχευμένα  αποτελέσματα.

Με τη μείωση της αυταρέσκειας και την αφαίρεση των φίλτρων που παρεμβάλλονται μεταξύ της πραγματικότητας των πολιτών και της αντίστοιχης αποτίμησης των προσπαθειών που καταβάλλονται, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη το τι αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα η κοινωνία. Η πραγματικότητα της κοινωνίας καθορίζεται από την στενή έννοια της καθημερινότητάς της, και μια καλύτερη καθημερινότητα σημαίνει ένα λειτουργικότερο, φιλικότερο, αξιόπιστο και δίκαιο κράτος.

Πιο ειδικά, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ως νέος Υπουργός Ανάπτυξης, πρέπει να αποδείξει τη δυνατότητα του κράτους να επιβάλει τους κανόνες του και να αντιμετωπίσει την απληστία της αισχροκέρδειας στα ελληνικά Super Market. Αυτό θα ενισχύσει το οπλοστάσιο της πολιτείας και θα εντείνει τη μάχη ενάντια σε εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις που έχουν μετατρέψει τα σούπερ μάρκετ σε Ελντοράντο.

Προωθώντας την κρατική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ισχυρού καταναλωτικού κινήματος, που θα υποστηρίζει τους μηχανισμούς ελέγχου της Πολιτείας και θα επιβάλλει τον ανταγωνισμό στα καρτέλ που εκμεταλλεύονται την κανονικότητα. Εξηγώντας στον κόσμο ότι στη χώρα υπάρχουν όχι μόνο 10 εκατ. καταναλωτές, αλλά και άλλα 30 εκατ. τουρίστες.

Η στήριξη και ο αναπροσανατολισμός του αγροτοδιατροφικού τομέα, μέσα στο περιβάλλον που δημιουργεί η κλιματική κατάρρευση, (και) υπερβαίνει την απαίτηση του κακώς νοούμενου συντεχνιασμού στον οποίο είχαμε συνηθίσει. Είναι υπόθεση επιβίωσης.

Το ίδιο ισχύει και για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι κ. Κ. Τσιάρας και Χρ. Κέλλας, που προέρχονται από την περιοχή, έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις με σκοπό να συμβολίσουν τη διπλή μάχη. Τα πρόσωπα του νέου υπουργού και υφυπουργού συνδέονται επίσης με την πολιτική μάχη που πρέπει να δοθεί για να ενισχυθεί ξανά η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή και στον αγροτικό κόσμο.

Οι τοποθετήσεις υπουργών και υφυπουργών με αναφορά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η Ν.Δ. έχασε δυνάμεις, εξυπηρετούν την ίδια ανάγκη. Πλέον, οι πολιτικές δεν προσδιορίζονται ως δεξιές ή αριστερές, αλλά μόνο αν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και απαντούν σε υπαρκτά προβλήματα. Η αξιολόγηση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης θα γίνει βάσει του πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments