Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης σηκώνει το γάντι της εσωκομματικής αμφισβήτησης

Ο Ανδρουλάκης σηκώνει το γάντι της εσωκομματικής αμφισβήτησης

Πηγή Φωτογραφίας: [369501] ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αποφασισμένος να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κινήσει άμεσες λύσεις είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε άμεσες λύσεις αναμένεται να προσφύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να τελειώσει μια και καλή η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ μετά το «αντάρτικο» αρκετών βουλευτών εξαιτίας του άσχημου αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα είναι κρίσιμο, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη για την εκλογή αρχηγού από τη βάση. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, παρά την πρόκληση που αυτό αποτελεί. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία θα ολοκληρώσει μια περίοδο εσωκομματικής αναταραχής που έχει πλήξει το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτήν τη θέση, καθώς δεν υπάρχει επιστροφή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να μιλήσει για διάφορα θέματα στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, όπως η κεντροαριστερά, οι ευρωεκλογές, η αμεσότητα που οι κριτικοί του επέδειξαν στο αντάρτικο και το μέλλον του ίδιου. Πιθανότατα θα υποβάλει υποψηφιότητα απέναντι σε οποιονδήποτε ενδιαφερθεί, καθώς εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι συσχετισμοί είναι υπέρ του. Με άλλα λόγια, πήρε ένα κόμμα που είχε μονοψήφια ποσοστά και τώρα ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση, και αυτό -όπως αναρωτιούνται ορισμένοι- θεωρείται αποτυχία;

Υπέρ της ανακοίνωσης προσφυγής στις κάλπες είναι συνεργάτες του που θεωρούν ότι το κόμμα έχει εισέλθει σε μια περίοδο εσωστρέφειας που δεν μπορεί να παραταθεί επί μακρόν. Ενώ και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από το ενδεχόμενο να βρεθεί το κόμμα για τους επόμενους μήνες να κινείται σε μια δική του σφαίρα, σε μια συζήτηση εσωτερικών ισορροπιών και διεργασιών, μακριά από τα πραγματικά πολιτικά διακυβεύματα της συγκυρίας.

Στην παρούσα φάση, ο Νίκος Ανδρουλάκης μετρά φίλους και εχθρούς, προσπαθώντας να αναλύσει τους συσχετισμούς για την επόμενη ημέρα. Συνεργάζεται με τη νέα γενιά βουλευτών, όπως τους Δημήτρη Μάντζο, Παναγιώτη Δουδωνή, Θανάση Γλαβίνα, Μανώλη Χνάρη, Φρέντυ Παρασύρη, Κατερίνα Σπυριδάκη, Νάγια Γρηγοράκου και Γιάννη Τσίμαρη. Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ομάδα με εμπειρία και κύρος στο ΠΑΣΟΚ, που περιλαμβάνει τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Παύλο Γερουλάνο, Νίκο Παπανδρέου και Νάντια Γιαννακοπούλου. Επίσης, πολλοί περιμένουν την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία έχει μεγάλο βάρος εσωτερικά.

Συνολικά, φαίνεται ότι οι δελφίνοι θα μπουν σε δράση την επόμενη εβδομάδα. Το πιθανό σενάριο είναι ότι εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, άλλοι δύο θα διεκδικήσουν την ηγεσία, με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη να είναι στο παιχνίδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments