Πολιτική

“Σκιώδη κυβέρνηση” ετοιμάζει ο Κασσελάκης

“Σκιώδη κυβέρνηση” ετοιμάζει ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [365047] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Έως και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βλέπουν στην Κουμουνδούρου.

Πέραν των επίσημων πυρών που εξαπέλυσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού -που τον χαρακτήρισαν ως «θλιβερό» και ως προαναγγελία «ζοφερού μέλλοντος» για την κυβέρνηση που δεν έχει εφεδρείες- στην Κουμουνδούρου τον διαβάζουν ως επιβεβαίωση της εκτίμησης που διατύπωσε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι «η πτωτική πορεία Μητσοτάκη δεν είναι αναστρέψιμη».

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, η Κεντροαριστερά προετοιμάζεται συστηματικά για να εισέλθει με ηγετικούς όρους στο νέο πολιτικό πεδίο που διαμορφώνεται, λαμβάνοντας υπόψη την κινητικότητα που υπάρχει. Εκτιμάται ότι, στην κυβέρνηση, έχουν πάντα στο μυαλό τους την πιθανότητα να προσφύγουν στις κάλπες πρόωρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε με τις ευρωεκλογές την περασμένη Κυριακή και θα τελειώσει μόνο όταν υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκίνησε μια συνολική προοδευτική, δημοκρατική απάντηση με ένα σημαντικό προσκλητήριο προς το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας για κοινές δράσεις μέσα στη Βουλή και στο μαζικό κίνημα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά τις επόμενες ημέρες. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, οι βουλευτές θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα συζητηθούν οι δράσεις και ο σχεδιασμός του κόμματος ως αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σχεδιάζει να ανακοινώσει σύντομα τα μέλη της “σκιώδους κυβέρνησης”, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν θέσεις ευθύνης ανάλογα με τα ποικίλα χαρτοφυλάκια.   Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, επιβεβαίωσε αυτή την προθεσμία, τονίζοντας ότι οι επιλογές θα είναι βασισμένες στην αξιοκρατία και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και του κόμματος.

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου με το σύνθημα «Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού», ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η νεολαία του κόμματος, το τμήμα Δικαιωμάτων και η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+, συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Athens Pride 2024.

“Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ισότητα χωρίς καμία εξαίρεση και πάντα είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς καμία μορφή διάκρισης!”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments