Πολιτική

Χάρης Δούκας: Καταθέτει ατζέντα και σχέδιο για την Κεντροαριστερά

Χάρης Δούκας: Καταθέτει ατζέντα και σχέδιο για την Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [369430] CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

"Παρών" αναμένεται να δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων εν όψει των κρίσιμων εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

Εξελίξεις αναμένεται να σηματοδοτήσει η κυριακάτικη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Θα βάλει ένα πολιτικό πλαίσιο και θα καταθέσει έναν οδικό χάρτη επανεκκίνησης της Κεντροαριστεράς, με βάση πληροφορίες.

Με την παρέμβασή του, ο Χάρης Δούκας θα βάλει τον εαυτό του στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ μόλις ανοίξει η σχετική διαδικασία, ωστόσο θέλει να σηματοδοτήσει κάτι ευρύτερο και όχι στο στενό κομματικό χώρο.

Όλοι αναμένουν τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», στην οποία ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται να μιλήσει για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς, μιλώντας ανοικτά για το τι πρέπει να γίνει, ξεδιπλώνοντας τη δική του πολιτική ατζέντα, χωρίς πάντως να δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, θα δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς «παρών» στις διεργασίες, και σε κάθε περίπτωση η παρέμβασή του θα προκαλέσει αίσθηση.

Καθίσταται σαφές πως η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, που ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής από Νάντια Γιαννακοπούλου και Παύλο Γερουλάνο, και κλιμακώθηκε με την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με την οποία ζητεί ανάδειξη αρχηγού εντός του 2024, γίνεται ακόμη πιο έντονη κάθε ημέρα που περνά.

Σε ένα τέτοιο κλίμα, δημοσίευμα του «Βήματος» αποκάλυψε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται να αιφνιδιάσει και να πάει σε εκλογές ακόμη και εντός του Ιουλίου, αναθεωρώντας την αρχική του στάση για τήρηση του καταστατικού χρονοδιαγράμματος, τον Οκτώβριο του 2025.

Το κλίμα πληροφοριών των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται τέτοιες εισηγήσεις, ωστόσο προβληματίζεται έντονα για την κόπωση του εκλογικού σώματος του ΠΑΣΟΚ και υπό τον φόβο για μικρή συμμετοχή.

Με το ίδιο σκεπτικό, και οι αμφισβητίες του Ν. Ανδρουλάκη απορρίπτουν τις εκλογές εν μέσω θέρους. Ορισμένοι, μάλιστα, εκτιμούν ότι επρόκειτο για κίνηση αντιπερισπασμού εκ μέρους της Χ. Τρικούπη για να αλιεύσει αντιδράσεις.

Ως εκ τούτου, όλα θα κριθούν από την εισήγηση που θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης τελικά, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει οριστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης. Εάν, δηλαδή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σηκώσει το γάντι και πάει σε εκλογές εντός του 2024 ή επιμείνει στο Καταστατικό.

Είναι σαφές ότι το «μπρα ντε φερ» στο Πολιτικό Συμβούλιο θα κρίνει και τη στάση των αντιπάλων του. Από την έκβαση της τελικής εισήγησης, η οποία θα επικυρωθεί στην Κεντρική Επιτροπή, θα κριθεί και η απόφαση όλων.

Οι αμφισβητίες του Ν. Ανδρουλάκη θα προσέλθουν περιμένοντας την εισήγησή του και αναμένεται να γίνει «διαπραγμάτευση» για τον χρόνο. Η αρχική «γραμμή» τους είναι εκλογές «όποτε θέλει, εντός του 2024, και φυσικά όχι Ιούλιο ή Αύγουστο».

Ωστόσο, είναι κοινή η πεποίθηση πως, από τη στιγμή που άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» και με το κλίμα εσωστρέφειας που έχει δημιουργηθεί, είναι μάλλον απίθανο να αποφευχθεί το στήσιμο κάλπης εντός του 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments