Τεχνολογία

H Microsoft θα προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στον τομέα της μικτής πραγματικότητας

H Microsoft θα προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στον τομέα της μικτής πραγματικότητας

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Microsoft offices in Issy-les-Moulineaux near Paris, France, February 9, 2024. REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Παρότι οι περικοπές θα επηρεάσουν το τμήμα που συμβάλλει στην ανάπτυξη του headset επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens 2, η Microsoft θα συνεχίσει να πουλά τη συγκεκριμένη συσκευή.

H Microsoft θα προχωρήσει σε απολύσεις ορισμένων υπαλλήλων που εργάζονται στον τομέα της μικτής πραγματικότητας (mixed reality), όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC τη Δευτέρα. Παρότι οι περικοπές θα επηρεάσουν το τμήμα που συμβάλλει στην ανάπτυξη του headset επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens 2, η Microsoft θα συνεχίσει να πουλά τη συγκεκριμένη συσκευή.

Η μείωση ανθρώπινου δυναμικού έρχεται ένα χρόνο αφότου η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αλλαγές στη γκάμα υλικού της, στο πλαίσιο ενός γύρου απολύσεων που έπληξε 10.000 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από το τμήμα μικτής πραγματικότητας. Τους επόμενους μήνες, η Microsoft διέκοψε την παραγωγή αρκετών μοντέλων πληκτρολογίων, προκαλώντας απογοήτευση σε μερικούς αφοσιωμένους πελάτες της.

«Νωρίτερα σήμερα ανακοινώσαμε μια αναδιάρθρωση της οργάνωσης της μικτής πραγματικότητας της Microsoft», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε ένα email. «Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα IVAS του Υπουργείου Άμυνας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τεχνολογία αιχμής για την υποστήριξη των στρατιωτών μας. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο W365 για να προσεγγίσουμε το ευρύτερο οικοσύστημα υλικού της μικτής πραγματικότητας. Θα συνεχίσουμε να πουλάμε το HoloLens 2, ενώ θα υποστηρίζουμε τους υπάρχοντες πελάτες και συνεργάτες του HoloLens 2».

Συνολικά, η εταιρεία απολύει τώρα πάνω από 1.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και στον τομέα της μικτής πραγματικότητας, όπως δήλωσε άτομο με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται ότι το headset HoloLens της Microsoft δεν έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία από την κυκλοφορία του το 2015. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, όμως, έδωσε συμβόλαιο στην εταιρεία για ένα τροποποιημένο HoloLens που ονομάζεται Integrated Visual Augmentation System. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αμερικάνοι στρατιώτες που χρησιμοποίησαν τις εν λόγω συσκευές, ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν ναυτία και άλλες καταστάσεις, ενώ οι δοκιμές έδειξαν ότι ένα ενημερωμένο μοντέλο φαίνεται υποσχόμενο.

Από τότε, η Microsoft αλλά και αντίστοιχες τεχνολογικές εταιρείες υψηλού κύρους, έχουν ρίξει δισεκατομμύρια στην εμπορική αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Microsoft, συγκεκριμένα, έσπευσε να αναπτύξει μονάδες επεξεργασίας γραφικών Νvidia, ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα Copilot Chatbot και το δημοφιλές ChatGPT της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Οι premium λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές παραγωγικότητας του Microsoft 365 μπορούν να γράφουν σημειώματα (memos), να συντάσσουν παρουσιάσεις και να συνοψίζουν συναντήσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Microsoft μείωσε περαιτέρω τις επενδύσεις στην επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα, οι οποίες αποκλείουν τον περιβάλλοντα κόσμο, όταν απέσυρε την υποστήριξη για το Windows Mixed Reality, το οποίο περιελάμβανε εργαλεία για την εκτέλεση εφαρμογών σε οθόνες κεφαλής.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Microsoft θα συνεχίσει να πουλά το headset HoloLens 2 που κυκλοφόρησε το 2019, όμως, δεν ανέφερε κάτι για νέο μοντέλο. Το Insider ανέφερε το 2022 ότι η εταιρεία είχε ακυρώσει μια τρίτη έκδοση του headset.

Σημειώνεται ότι η Apple έβγαλε το δικό της headset επαυξημένης πραγματικότητας, το Vision Pro, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Microsoft συνεχίζει να υποστηρίζει μια λειτουργία που ονομάζεται Mesh, η οποία επιτρέπει σε άτομα που φορούν ακουστικά να συμμετέχουν σε τρισδιάστατες ομαδικές βιντεοκλήσεις μέσω Teams με συναδέλφους. Στο συνέδριο Microsoft Ignite στο Σιάτλ των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος, Satya Nadella, ανέφερε ότι η εταιρεία «επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι συναντιούνται και συνδέονται χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή, είτε πρόκειται για τον υπολογιστή τους, είτε για το HoloLens, είτε για το Meta Quest». 

Πηγή: moneyreview.gr//Κορίνα Ξεπαπαδέα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments