Διεθνή

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την απαγόρευση των ημιαυτόματων όπλων

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την απαγόρευση των ημιαυτόματων όπλων
Υπήρξαν άμεσες εκκλήσεις προς το Κογκρέσο να παρέμβει και να αλλάξει το νόμο
Υπήρξαν άμεσες εκκλήσεις προς το Κογκρέσο να παρέμβει και να αλλάξει το νόμο. Η μνήμη της σφαγής το 2017 στο Λας Βέγκας έχει αναδυθεί, της πιο αιματηρής στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατάφερε ένα πλήγμα στις προσπάθειες για αύξηση του ελέγχου των όπλων, καταργώντας την απαγόρευση των «συρόμενων κοντάκ», μιας συσκευής που αυξάνει τον ρυθμό βολής των ημιαυτόματων τυφεκίων, μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε πολυβόλα.

Υπήρξαν άμεσες εκκλήσεις προς το Κογκρέσο να παρέμβει και να αλλάξει το νόμο. Η μνήμη της σφαγής στο Λας Βέγκας έχει αναδυθεί, της πιο αιματηρής στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία, στην οποία την 1η Οκτωβρίου 2017, 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα από τα 22 τουφέκια που χρησιμοποίησε ο δράστης της αιματοχυσίας ήταν εξοπλισμένα με αυτά τα συρόμενα κοντάκια και έτσι μπορούσε να πυροβολήσει έως και εννέα σφαίρες ανά δευτερόλεπτο.

Οι έξι συντηρητικοί δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, σε αντίθεση με τις συμβουλές των τριών προοδευτικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών, το οποίο είναι ομοσπονδιακή υπηρεσία, υπερέβη την εξουσία του αναταξινομώντας τα ημιαυτόματα όπλα με συρόμενα αποθέματα το 2018 ως πολυβόλα, απαγορευμένα από νόμο του 1934.

«Θεωρούμε ότι ένα ημιαυτόματο τουφέκι εξοπλισμένο με συρόμενο κοντάκι δεν είναι πολυβόλο, επειδή δεν μπορεί να ρίξει περισσότερους από έναν πυροβολισμούς με ένα μόνο τράβηγμα της σκανδάλης», κατέληξε ο δικαστής Κλάρενς Τόμας εκ μέρους της πλειοψηφίας του Ανώτατου Δικαστηρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments