Nέα της αγοράς

Goldman Sachs: Αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον S&P 500 για τρίτη φορά

Goldman Sachs: Αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον S&P 500 για τρίτη φορά

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Goldman Sachs: Αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον S&P 500 για τρίτη φορά

Οι αναλυτές της Goldman βλέπουν τώρα τον αμερικανικό δείκτη αναφοράς να κλείνει το έτος στις 5.600 μονάδες

Στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου τους για τον δείκτη S&P 500 στο τέλος του έτους προχώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs, για τρίτη φορά. Η αναβάθμιση αντανακλά την αισιοδοξία της Wall Street για την πορεία των εταιρικών κερδών και της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές της Goldman βλέπουν τώρα τον αμερικανικό δείκτη αναφοράς να κλείνει το έτος στις 5.600 μονάδες, έναντι των 5.200 μονάδων που προέβλεπαν τον Φεβρουάριο. Ο νέος στόχος συνεπάγεται άνοδο περίπου 3% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η νέα τιμή – στόχος της Goldman ευθυγραμμίζεται με εκείνες της UBS και της BMO Capital Markets, που είναι οι υψηλότερες στη Wall Street.

Goldman Sachs: Αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον S&P 500 για τρίτη φορά-1

Όπως σημείωσαν οι αναλυτές, η αναβάθμιση είναι αποτέλεσμα των ηπιότερων αρνητικών αναθεωρήσεων στις προβλέψεις για τα κέρδη και της υψηλότερης δίκαιης αποτίμησης P/E.

Ειδικότερα, το εύλογο P/E του S&P 500 υπολογίζεται από τον οίκο στο 20,4 από 19,5.

Σημειώνεται ότι στο πιο αισιόδοξο σενάριο της Goldman Sachs, εάν οι εταιρείες πολύ μεγάλης κεφαλαιοποίησης συνεχίσουν τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, τότε ο S&P 500 θα μπορούσε να εκτιναχθεί στις 6.300 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους.

Αντίθετα, εάν οι εκτιμήσεις για τα κέρδη αποδειχθούν υπερβολικά αισιόδοξες ή οι φόβοι ύφεσης επανεμφανιστούν, τότε ο S&P 500 θα μπορούσε να σημειώσει διόρθωση περίπου 13% και να πέσει στις 4.700 μονάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments