Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Αγοράζουμε 250 νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Αγοράζουμε 250 νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής" για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη της Λάρισας με τους μηχανοδηγούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη η πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΚΑΒ δεν γυρίζει πίσω – Ήδη έχουμε προκηρύξει 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού

Στη θεαματική ενίσχυση του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή αγοράζουμε μέσω του προγράμματος Αιγίς 250 νέα ασθενοφόρα. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγοράς ασθενοφόρων από ίδρυσης του ελληνικού κράτους. Ταυτόχρονα, και μέσω του ΕΣΠΑ, αγοράσαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια άλλα 200 ασθενοφόρα. Άρα, θα έχουμε σε λίγους μήνες έναν τελείως καινούργιο στόλο».

«Δεν λέω πως είναι αδύνατο να συμβεί να συμπέσουν στην ίδια περιοχή διαφορετικά περιστατικά», πρόσθεσε ο υπουργός. «Δεν ξέρω κανένα κράτος, όπου αυτό δεν συμβαίνει. Όμως, σε γενικές γραμμές, ο στόλος μας είναι πολύ νεότερος από ό,τι πριν από μια δεκαετία και με την αγορά 250 νέων ασθενοφόρων θα έχουμε ένα καινούργιο και τεράστιο στόλο».

«Το ΕΚΑΒ σώζει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους, αντιμετωπίζει με επιτυχία χιλιάδες περιστατικά. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το ΕΚΑΒ και το σπουδαίο έργο που κάνει. Το ΕΚΑΒ ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Έχουμε προκηρύξει 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Έχουμε πάρει και συμβασιούχους και εργαζόμενους με μπλοκάκι. Έχουμε δώσει το δικαίωμα να μπαίνουν στο πλήρωμα και οι σπουδαστές από τα ΙΕΚ του ΕΚΑΒ», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments