Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Προσωπικό στοίχημα η δραστική μείωση του χρόνου αναμονής στα επείγοντα [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Προσωπικό στοίχημα η δραστική μείωση του  χρόνου αναμονής στα επείγοντα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνουμε επιπλέον 2.100 ευρώ στους παθολόγους στα νησιά μας

Την οριοθέτηση της αποφασιστικής μείωσης του χρόνου αναμονής στα επείγοντα των δημοσίων νοσοκομείων υπογράμμισε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους του ΟΡΕΝ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο κεντρικός μου στόχος είναι να βρω ένα μηχανισμό για να μειώσω δραστικά το χρόνο αναμονής στα επείγοντα, τις αναμονές στις εφημερίες. Θεωρώ την πιο αποκαρδιωτική εικόνα από όλες τις εικόνες του ΕΣΥ είναι το να πηγαίνει κάποιος σε ένα νοσοκομείο και να περιμένει επτά, οκτώ, εννιά ή και δέκα ώρες. Αυτό, βέβαια, συνέβαινε και επί των ημερών των προκατόχων μου. Εγώ δε θέλω να το αφήσω για τον επόμενο. Θέλω επί θητείας μου να βρεθεί η λύση. Και δεν είναι η υποστελέχωση το πρόβλημα. Όταν πηγαίνουν 1000 άτομα στην εφημερία του Ευαγγελισμού ή του Γεννηματά, όσο γιατροί και να υπάρχουν, θα υπάρξει αναμονή. Σήμερα έχουμε περίπου 20.000 περισσότερο προσωπικό από ό, τι επί ΣΥΡΙΖΑ και όταν ακούω κριτική από την κ. Τζάκρη, με πιάνουν τα γέλια. Δεν είναι θέμα προσωπικού ή υποδομών η στάση αναμονής στα επείγοντα».

Ερωτηθείς για τους ιατρούς παθολόγους στο ΕΣΥ, ο Άδωνις απάντησε πως «το ζήτημα των παθολόγων είναι το σημαντικότερο ζήτημα μετά από αυτό των αναισθησιολόγων. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά καθόμαστε με δεμένα χέρια. Ο μέσος όρος παθολόγων στην Ε.Ε. είναι 25% και στην Ελλάδα είναι 8%. Πρόβλημα πάγιο και διαχρονικό είναι οι παθολόγοι να επιλέγουν τα αστικά κέντρα, και όχι τα νησιά. Πέρασα χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο μια διάταξη, που προβλέπει ότι για το γιατρό που θα επιλέξει να πάει για ένα μήνα σε ένα νησί, θα του δίνουμε επιπλέον κάθε μήνα 2.100 ευρώ. Εκτός από τα 2.100 ευρώ πάνω από το μισθό του, του δίνουμε δωρεάν σπίτι από τον δήμο και υπάρχουν και δήμοι, οι οποίοι έχουν νομοθετήσει και άλλα 400 ή και 500 ευρώ. Δηλαδή, ο παθολόγος που θα πάει σε νησί, θα λαμβάνει το μισθό του, συν 2100 ευρώ, συν σπίτι και ενδεχομένως συν 400 ή 500 ευρώ. Αυτά δεν είναι λίγες παροχές για την Ελλάδα», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments