Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας ταράζει τα νερά σε ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά

Ο Χάρης Δούκας ταράζει τα νερά σε ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [364257] Β' ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023 / ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παρών στις διεργασίες στην Κεντροαριστερά δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Θέση για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς παίρνει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με συνέντευξή του στην Καθημερινή.

O Χάρης Δούκας δηλώνει παρουσία στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ζητά άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες λέγοντας ότι πρέπει να δώσουμε τον λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ και ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έστειλε σαφές μήνυμα «ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις». Ο δήμαρχος Αθηναίων απέφυγε να απαντήσει στο αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, επιλέγοντας να μην ανοίξει ευθέως τα χαρτιά του, επισημαίνονντας ότι «αυτή την ώρα προέχει να συμφωνήσουμε και να χαράξουμε τον οδικό χάρτη των αλλαγών που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν».

Απαντώντας για το αν θα συμμετέχει ο ίδιος στην περίπτωση που ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ αρκέστηκε να σχολιάσει πως προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχτεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες», τόνισε.

Σχολιάζοντας τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πορεία σύγκλισης της Κεντροαριστεράς ο κ. Δούκας απάντησε πως αυτός είναι “Καθοριστικός και αναντικατάστατος. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να δρομολογηθεί με επιτυχία η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί. Να ανατάξει τις δυνάμεις του, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ. Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος. Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται. Αφετηρία της επανεκκίνησής μας πρέπει να είναι η άμεση, μαζική προσφυγή στον κόσμο μας”.

Επισημαίνεται ότι ο Nίκος Ανδρουλάκης θα δώσει συνέντευξη τη Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές και μετά την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχτηκε από στελέχη.

Την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο πρόκειται να γίνει συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ανάλογα με την εξέλιξη. Ζητούμενο είναι να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας. Κάποια στελέχη προτείνουν την συμβιβαστική λύση οι εσωκομματικές διαδικασίες να δρομολογηθούν προς τα τέλη του χρόνου. Ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί αναμένεται να παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments