Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ένα βήμα πριν τις άμεσες εκλογές ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Ένα βήμα πριν τις άμεσες εκλογές ο Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [370110] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να διατηρήσει την πρωτοβουλία κινήσεων.

Αποφασισμένος να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο εσωκομματικό μέτωπο εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος φέρεται έτοιμος να ανακοινώσει προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας.

Το πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεών του αναμένεται να δώσει στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, ενώ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στο τέλος του μήνα, πρόκειται να παρουσιάσει έναν συνολικό οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα και τις ημερομηνίες.

Οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη υποστηρίζουν την ανάγκη για προσφυγή στις κάλπες, καθώς πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια περίοδο εσωστρέφειας που δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται ανήσυχος για το ενδεχόμενο το κόμμα να απομακρυνθεί από τα πραγματικά πολιτικά θέματα και να επικεντρωθεί σε εσωτερικές διαδικασίες. Τα αντίπαλα στρατόπεδα ετοιμάζονται για μια σκληρή σύγκρουση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος και θα συζητηθεί το πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές. Η συζήτηση θα εστιαστεί στις απόψεις των υπολοίπων μελών του κομματικού οργάνου, μερικά από τα οποία έχουν εκφράσει κριτική προς την ηγεσία του κόμματος.

Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ανοίξει τον δρόμο για μια δεύτερη ερμηνεία των γεγονότων που συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες. Μιλάμε ακόμα και για ένα οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης της ηγεσίας, το οποίο αναπτύχθηκε στο παρασκήνιο με στόχο να επηρεάσει τις ευρωεκλογές. Κάνονται αναλύσεις που φτάνουν ακόμα και σε υπονοήσεις για συντονισμένη δράση σε δύο σημαντικά νομοσχέδια, αυτό για τα ομόφυλα ζευγάρια και αυτό για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, με σκοπό να δημιουργηθεί διχασμός στο κόμμα και να επηρεαστεί η εκλογική του βάση.

Όπως αναφέρεται, αυτή η αμφισβήτηση της ηγεσίας ξεκίνησε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν το δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, με σκοπό να αποτραπεί η επίτευξη αυτού του αποτελέσματος στις εκλογές, προκειμένου οι υποψήφιοι για την ηγεσία να μπορέσουν να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.

Αυτές οι σκέψεις και οι απόψεις είναι ενδεικτικές του κλίματος σύγκρουσης και καχυποψίας που πλέον κυριαρχεί. Δεν είναι εύκολα ορατή η διέξοδος από την εσωστρέφεια, ενώ υπάρχει έκδηλη αναστάτωση τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στα κομματικά στελέχη και μέλη.

Οι αμφισβητούντες την ηγεσία απαντούν στις κριτικές που δέχονται, λέγοντας ότι μέσα στο κόμμα έχει δημιουργηθεί ένας μηχανισμός με μοναδικό σημείο αναφοράς την ηγεσία. Αυτό φαίνεται από την ανεπαρκή λειτουργία των κομματικών οργάνων, που έχει αφήσει βουλευτές και στελέχη χωρίς τη δυνατότητα έκφρασης και έχει προκαλέσει προβλήματα. Με τον καιρό, έχουν συσσωρευτεί κριτικές και παράπονα και ήταν αναπόφευκτο να εκδηλωθούν με έντονο τρόπο. Οι διορθωτικές ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν αν τα όργανα λειτουργούσαν κανονικά, δεν έχουν ποτέ υλοποιηθεί και αποτέλεσμα είναι η διακοπή κάθε γραμμής επικοινωνίας.

Καθώς τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις, εμφανίζεται και η πιθανότητα πρόωρων εκλογών. Υπάρχει η πιθανότητα ο πρωθυπουργός, μετά τις απώλειες που υπέστη η Ν.Δ. στις κάλπες, να ζητήσει νέα εντολή πριν την ολοκλήρωση της θητείας του. Αν και η προεδρική πτέρυγα θεωρεί ότι είναι νωρίς για το ΠΑΣΟΚ να συζητάει για ηγεσία, άλλοι πιστεύουν ότι η επισπευσμένη διαδικασία είναι αναγκαία για να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία να διαμορφώσει την πολιτική της πρόταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments