Πολιτική

Σύννεφα αμφισβήτησης πάνω από την Κουμουνδούρου

Σύννεφα αμφισβήτησης πάνω από την Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Πού εστιάζουν τα στελέχη του κόμματος την κριτική τους προς τον Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από την κάλπη της προηγούμενης Κυριακής ήταν ήδη «συμπιεσμένος». Το γεγονός ότι μείωσε τα ποσοστά του σχεδόν κατά τρεις μονάδες σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι και έπεσε κάτω από τις 600.000 ψήφους ήταν ο λόγος που μια σειρά από ζητήματα έχουν βγει στην επιφάνεια και ήδη συζητούνται δημοσίως, αλλά και στο παρασκήνιο.

Η μη σύγκληση των οργάνων αποτελούσε το κύριο πρόβλημα για πολλά στελέχη του κόμματος από την εποχή του Κασσελάκη και μετά. Πέρασε μια εβδομάδα από τις ευρωεκλογές και ούτε η Πολιτική Γραμματεία ούτε το Εκτελεστικό Γραφείο έχουν συνεδριάσει ακόμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τις προθέσεις του κατά τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού αποχώρησε μετά την ομιλία του, προκαλώντας αντιδράσεις. Τρεις βουλευτές ζήτησαν επανάληψη της συνεδρίασης με την παρουσία του προέδρου την επόμενη εβδομάδα. Η “απομόνωση” του Κασσελάκη δεν είναι αποδεκτή από πολλούς, ακόμα και από πρόσωπα που δεν έχουν αντιπαραθεθεί μαζί του.

Οι συνεργασίες απασχολούν έντονα την εσωκομματική αντιπολίτευση. Παρόλο που δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, φαίνεται να αναπτύσσεται μια δυναμική με στόχο να βρεθεί κυβερνητική απάντηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η πρώτη “μάχη” θα δοθεί στις 30 Ιουνίου στην Κεντρική Επιτροπή, με τον Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει ότι δεν χαρίζει σε κανέναν τον έλεγχο. Αναμένεται να παραμείνει πιστός στην αυτόνομη πορεία του κόμματος μέχρι το 2027, αλλά δεν αποκλείει άλλες πολιτικές εξελίξεις. Η πρόταση των Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλου για δημοψήφισμα έχει κερδίσει προσοχή, καθώς θα επιτρέψει στη βάση να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν αντιρρήσεις για το αν αυτή η κίνηση θα ήταν ευκαιρία για τον Στέφανο Κασσελάκη να θέσει και άλλα ερωτήματα στη βάση του κόμματος.

Η συζήτηση στο άλλο πεδίο αφορά τις επιλογές που έγιναν πριν τις εκλογές και πώς επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Πολλά στελέχη αναζητούν απαντήσεις σχετικά με το πώς επηρέασε η παρουσίαση του “πόθεν έσχες” από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, αναρωτιούνται πόσο ρόλο έπαιξε η προβολή των σπιτιών σε Νέα Υόρκη, Σπέτσες και Αθήνα. Φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προετοιμαστεί για αυτή τη συζήτηση και έχει ήδη κάνει αυτοκριτική, ακόμη και στην Κεντρική Επιτροπή. Υπάρχει ανησυχία για τις καταστατικές αλλαγές που ετοιμάζονται, μερικοί φοβούνται ότι θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Ακόμη και το καλοκαίρι, αναμένεται να ζητηθεί από τα στελέχη να αποκαλύψει τα σχέδιά του στα όργανα. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αφορά επίσης τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο προσώπων, κυρίως τις προσθήκες που απαιτούνται για να αλλάξει η εικόνα της Κουμουνδούρου. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments