Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για ενδοοικογενειακή βία: Κολοσσιαία μεταβολή ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης για ενδοοικογενειακή βία: Κολοσσιαία μεταβολή ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντελώς επιβλαβής η συμφωνία των Πρεσπών

Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας χάρη στη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, παραχωρώντας συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας παρατήρησε πως «η συζήτηση για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε ένα συγκεκριμένο νόμο, που δεν ψήφισε η αντιπολίτευση. Είναι ο νόμος Φλωρίδη, τον οποίο δεν ψήφισε η αντιπολίτευση. Ο νόμος Φλωρίδη επιτρέπει να υπάρχει δικαστική διαδικασία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε νόμο που προβλέπει ότι ο γιατρός, που εμπλέκεται στην εξέταση μιας γυναίκας, μπορεί να καταγγείλει την άποψη ότι είναι καρπός βίας, και όχι ατυχήματος, χωρίς να μπορεί να διωχθεί μετά για αυτή την άποψη. Πάρα πολλές φορές, δυστυχώς, κακοποιημένες γυναίκες φοβούνται να πουν πως έχουν κακοποιηθεί. Είναι και ζήτημα ψυχολογικής βίας, όχι μόνο σωματικής βίας. Έτσι, μερικές φορές, οι γυναίκες δεν καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύμα ξυλοδαρμού ή, αν το καταγγείλουν, φοβούνται τη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον Ά. Γεωργιάδη, «με το νόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Φλωρίδη, πλέον, διώκεται αυτεπάγγελτα η βιαιοπραγία αν το κρίνει ο γιατρός. Με το νόμο Φλωρίδη, διώκεται αυτεπαγγέλτως ο θύτης, χωρίς υποκρισία αριστερής εμπνεύσεως. Αυτό είναι μια κολοσσιαία μεταβολή στο δίκαιό μας, που, επί της ουσίας, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, που, επί της ουσίας, είναι στο πλευρό των γυναικών. Με αφορμή, επίσης, τη σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εντελώς επιβλαβής για τα εθνικά δίκαια και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας», συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments