Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ήττα μας είναι να είμαστε μπροστά με 13,5% [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ήττα μας είναι να είμαστε μπροστά με 13,5% [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Πρόωρη η συζήτηση για ΠτΔ

Την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ και στις πρόσφατες ευρωεκλογές υπογραμμίζει, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός ρωτήθηκε για τις απόψεις που διατύπωσε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης για την πορεία του κυβερνώντος κόμματος και απάντησε, λέγοντας: «Σέβομαι τον Νικήτα Κακλαμάνη. Είναι παλαιότερός μου. Ωστόσο, η πολιτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αμφίπλευρη διεύρυνση, προς κέντρο και δεξιά. Η ώσμωση με το ΠΑΣΟΚ ήρθε από τα χρόνια των μνημονίων, και δεν είναι ένα δημιούργημα των τελευταίων μηνών. Η πολιτική στρατηγική του Μητσοτάκη είναι απολύτως επιτυχής. Ο Μητσοτάκης κέρδισε πέντε φορές τον αντίπαλό του και σήμερα, μιλάμε για μια τεράστια διαφορά 13,5% από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μας απασχολεί ως ήττα είναι πρωτοφανές και οφείλεται στην ευφυή πολιτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το αν ο κυβερνητικός ανασχηματισμός εκτονώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, ο Ά. Γεωργιάδης επισήμανε πως «ο ελληνικός λαός προχώρησε σε ένα πολύ σοφό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν για εμάς ένα χαστούκι. Όμως, την ίδια στιγμή, δεν τέθηκε ζήτημα πολιτικής σταθερότητας. Τον πολίτη τον ενδιαφέρει να είμαστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια για να μπορέσουμε να εκλεγούμε και πάλι».

Τέλος, ερωτηθείς για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις υποστήριξε πως «η εκλογή του ΠτΔ εμπεριέχει πάντοτε ένα βαθμό ευρύτερης συναίνεσης. Τέτοια προσπάθεια πρέπει να γίνεται. Ο ΠτΔ εκφράζει το σύνολο του Έθνους. Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πρόωρη», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments