Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Μεγάλη ζήτηση για τα απογευματινά χειρουργεία – 4.000 περιπτώσεις έχουν εξυπηρετηθεί [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Μεγάλη ζήτηση για τα απογευματινά χειρουργεία – 4.000 περιπτώσεις έχουν εξυπηρετηθεί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των είκοσι βουλευτών του κόμματος με θέμα "Οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία", Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Μια διέξοδος για το ΕΣΥ – Μέχρι το καλοκαίρι η απάντηση για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

Την ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση που παρουσιάζουν τα απογευματινά χειρουργεία υπογραμμίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «τα απογευματινά χειρουργεία πάνε πάρα πολύ καλά. Έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Τον πρώτο μήνα, είχαμε 300 χειρουργεία. Το δεύτερο μήνα έγιναν 1000 χειρουργεία και τον τρίτο μήνα πλησιάζουν τις 3.000. Άρα έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση. Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έχουν σε λειτουργία τέσσερις χειρουργικές αίθουσες κάθε μέρα. Και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά στον κόσμο που εξυπηρετείται εκεί. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων λειτουργεί άριστα στην πράξη. Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία έχουν μπει στο πρόγραμμα των απογευματινών χειρουργείων».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην περίπτωση των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, ο Άδωνις σημείωσε πως «τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα εξασφαλιστούν από το ταμείο ανάκαμψης. Περιμένουμε πολύ σύντομα την απάντηση των ευρωπαϊκών αρχών. Έχουν κατατεθεί όλα τα αναγκαία έγγραφα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να το εντάξει στο ταμείο ανάκαμψης. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να πει «όχι». Φαντάζομαι θα είναι θετική η απάντηση», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments