Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα κίνητρα για τις θέσεις γιατρών στα ακριτικά νησιά [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα κίνητρα για τις θέσεις γιατρών στα ακριτικά νησιά [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Νέα κίνητρα για τις θέσεις γιατρών στα ακριτικά νησιά [vid]

«Παρουσίασα ειδική διάταξη στο Υπουργικό Συμβούλιο»

Νέα κίνητρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν οι κενές θέσεις γιατρών στα ακριτικά νησιά εν όψει καλοκαιριού. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤNEWS, το πρωί της Δευτέρας (17/06/2024), έρχεται διάταξη για γιατρούς που θέλουν να εργαστούν σε νησιά το καλοκαίρι.

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσίασα μία νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς που θέλουν να εργαστούν σε νησιά το καλοκαίρι. Θα τους δίνουμε επιπλέον 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους και ο κάθε Δήμαρχος θα μπορεί να τους πληρώνει και τα έξοδα κατοικίας τους, έτσι ώστε να έχουν και δωρεάν σπίτι και επιπλέον πάνω από ένα μισθό. Σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει στους γιατρούς να ασκούν και ιδιωτικό έργο στο νησί που θα πάνε, θα μπορούν να συγκεντρώνουν πλέον ένα πολύ μεγαλύτερο εισόδημα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, «η δυνατότητα να έχουμε παντού το σύνολο του προσωπικού που χρειαζόμαστε δεν είναι εφικτή, διότι όπως ξέρετε υπάρχει έλλειμμα γιατρών. Πολλοί γιατροί δεν θεωρούν ελκυστικό το να δουλέψουν σε ένα νησί, κυρίως γιατί θεωρούν ότι τους μειώνει την εξέλιξη που έχουν ως γιατροί. Εμείς αυξάνουμε τα κίνητρα και θα αλλάξουμε και άλλο το πλαίσιο. Είμαστε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για μία αναμόρφωση του πλαισίου για το πώς θα μπορούμε να κάνουμε πιο ελκυστική την επιλογή ενός νησιού ή μιας άγονης περιοχής για έναν γιατρό».

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως υπάρχει αύξηση στον αριθμό των χειρουργικών πράξεων το απόγευμα: «Τον πρώτο μήνα που μόλις είχαν ξεκινήσει, έγιναν 300 χειρουργεία. Το δεύτερο μήνα έγιναν 1.000, τον τρίτο πλησιάσαμε τα 2.000». Ως προς τα δωρεάν χειρουργεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, η έγκριση αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Τέλος, για τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες διορισμού προσωπικού στο ΕΣΥ μέσω ΑΣΕΠ, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «το ΑΣΕΠ ως Οργανισμό και τον κύριο Παπαϊωάννου ως πρόσωπο τους σέβομαι πάρα πολύ. Δεν θέλω να επιρρίψω καμία ευθύνη per se στο ΑΣΕΠ. Όμως είναι ευθύνη της Κυβερνήσεως να βρει μια λύση πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Να φέρω ένα παράδειγμα. Έχουμε διαδικασία εξελίξεως προσλήψεως 2.500 νοσηλευτών 3 χρόνια. Αυτό δεν γίνεται να μην το λύσουμε γιατί έχω προκηρύξει φέτος άλλους 2.500 νοσηλευτές. Είναι μία διαδικασία διαφανής που πρέπει να υπάρχει, όμως πρέπει να είναι και γρήγορη. Το ότι δεν είναι γρήγορη δημιουργεί πρακτικά προβλήματα. Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει η Κυβέρνηση να τα ρυθμίσει διότι η διαφάνεια είναι το ένα θέμα, η λειτουργία του κράτους όμως είναι το άλλο. Δεν μπορεί το κράτος να σταματήσει να λειτουργεί. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, δεν μπορεί να κρατάνε τόσο πολύ. Δεν μπορεί ένας νοσηλευτής να κάνει να διοριστεί τρία ή τέσσερα χρόνια, τέρμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments