Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσαν το clawback [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσαν το clawback [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370251] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πλέον, οι πολίτες επιστρέφουν στις δημόσιες δομές για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις

«Εκτόξευση του clawback σημειώθηκε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και με απόφαση του Παύλου Πολάκη», ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε και την επάνοδο των ασθενών στις δημόσιες δομές υγείας για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλη Κόκκαλη με θέμα «ουσιαστικός διάλογος για την επίλυση προβλημάτων του εργαστηριακού κλάδου Ιατρών και όχι εκβιαστικές λύσεις είναι η λύση στα χρόνια προβλήματα των ιδιωτικών εργαστηρίων».

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε αρχικά πως «είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση. Αφορά πολλούς ανθρώπους. Είναι ένα σημαντικό θέμα και αφορά πολύ κόσμο. Έχουμε ένα πολύ υψηλό clawback, το clawback παρουσιάζει τεράστια αύξηση. Όμως, υπεύθυνος για το υψηλό clawback είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας  Παύλος Πολάκης. Ο Πολάκης πρόσθεσε 103 εξετάσεις, που κοστίζουν 104 δις ευρώ. Και πρόσθεσε 104 δις εύρω στο κόστος, αλλά χωρίς να υπάρχει καμία νομοθετική ρύθμιση. Οι του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσαν το clawback, χωρίς καμιά ρύθμιση για τα διαγνωστικά κέντρα και τους ιατρούς που δουλεύουν σε αυτά, ακτινολόγους και ιατροδιαγνωστές. Και τώρα μας ρωτάτε αν τα μικροβιολογικά εργαστήρια θα μπορέσουν να αντέξουν, δεδομένου ότι αυτά δεν καλύπτουν το χρέος τους. Clawback και rebate εκτοξεύθηκαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Οι γιατροί απεργούν κα ξέρετε τι μας ζητούν; Οι γιατροί που απεργούν μάς ζητούν να αποσύρουμε το ΦΕΚ Πολάκη».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «η μεγαλύτερη επανάσταση στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις έγινε επί ημερών μου στο υπουργείο Υγείας. Φτιάξαμε ειδική πλατφόρμα για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις. Ο πολίτης μπορεί να μπαίνει στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet. Ο πολίτης χρησιμοποιεί τους κωδικούς και κλείνει διαδικτυακά, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας και χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία, ραντεβού, e – rantevou. Η επιτυχία της πλατφόρμας είναι τεράστια και σηματοδοτεί την επιστροφή των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας. Χιλιάδες ραντεβού για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις κλείνονται καθημερινά και οι πολίτες εξυπηρετούνται εντός τριών ημερών το αργότερο. Και αυτό σημαίνει πραγματική, ταχύτατη και δωρεάν εξυπηρέτηση των ασθενών», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments