Πολιτική

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Τα βλέμματα στο Πολιτικό Συμβούλιο

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Τα βλέμματα στο Πολιτικό Συμβούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αίτημα για γρήγορες αλλαγές.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όσοι αμφισβητούν τα πεπραγμένα του Νίκου Ανδρουλάκη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η δυναμική του κόμματος έπιασε «ταβάνι», ζητώντας παράλληλα να υπάρξουν γρήγορες αλλαγές. Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη και Ευαγγελία Λιακούλη με άρθρα τους  επιμένουν στην ανάγκη μιας μεγάλης συζήτησης στα όργανα, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε δικό του άρθρο του  θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας.

Την Τετάρτη, στο Πολιτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών και ο πρόεδρος του Κινήματος θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πιάσει τη δεύτερη θέση, καθώς και σε όσα του καταλογίζονται από στελέχη του κόμματος.

Στο άρθρο της, η κυρία Γιαννακοπούλου επισημαίνει ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Υπάρχει η ανάγκη να αναζητηθούν τα αίτια και να γίνουν αλλαγές για να διασφαλιστεί μια δυναμική πορεία τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό δεν είναι απαίτηση απλά κάποιων στελεχών που χαρακτηρίζονται ως δελφίνοι για να απαξιωθούν, αλλά απαίτηση της πλειονότητας των ψηφοφόρων μας. Επομένως, πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα, να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν τη φυσιογνωμία, τις πολιτικές επιλογές, την αντιπολιτευτική τακτική, τη θεσμική δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και φυσικά την ηγεσία, και να βρεθούν λύσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστίδης αναφέρει με άρθρο του  ότι «σε μια συνθήκη δυναμικής καταδίκης του πολιτικού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αναδειχτεί ως η υπεύθυνη εναλλακτική δύναμη διεκδίκησης της κυβέρνησης» και προσθέτει: «Αυτές τις ευθύνες και τις αιτίες θα τις αναζητήσουμε εκεί που πρέπει, με θάρρος, τόλμη και σεβασμό στους πολίτες».

Η κυρία Αποστολάκη εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την πορεία του Κινήματος και απαιτεί μια νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να καθοδηγήσει τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

Η κυρία Λιακούλη αναγνωρίζει την “εκλογική επιβίωση” του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται σε μια μικρή αύξηση των δυνάμεων του κόμματος που δίνει μια προοπτική. Αυτή η προοπτική απαιτεί αναδιοργάνωση και συντεταγμένη δράση των οργάνων, δημιουργία ενός πολιτικού κέντρου στρατηγικής και διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για πολιτικές πρωτοβουλίες, κομβικές παρεμβάσεις και εθνικές πολιτικές. Όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί θα πρέπει να εκφραστούν με συναίνεση και σεβασμό στη δημοκρατία και τα πρόσωπα.

Με άρθρο του στα «Νέα» ο κ. Κωνσταντινόπουλος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει πλέον πιάσει ταβάνι με το περίπου 12% των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ ο “δελφίνος” Μανώλης Χριστοδουλάκης επισημαίνει πως η βάση της παράταξης δεν είναι ο φόβος της, αλλά η δύναμή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments