Πολιτική

Σήμερα το Συνέδριο Τσίπρα με Παπανδρέου και Δούκα

Σήμερα το Συνέδριο Τσίπρα με Παπανδρέου και Δούκα

Πηγή Φωτογραφίας: [368712] 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 2η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Αγώνας για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά.

Το μούδιασμα στην Κουμουνδούρου από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά διαδέχεται η κινητοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη ώστε να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ από το εκλογικό αποτέλεσμα και να διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα μετά το ηχηρό «παρών» του Χάρη Δούκα.

Στην Κουμουνδούρου μετρούν δυνάμεις εντός και εκτός κόμματος καθώς οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και η ενδεχόμενη μετεξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη προέδρου σε ευρύτερη κάλπη για ένα ενιαίο  φορέα αναπόφευκτα θα επιβάλλει αναθεώρηση σχεδίων και στρατηγικής στο στόχο της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του Φθινοπώρου.

Το λαϊκό μέτωπο που επιτεύχθηκε στη Γαλλία μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων είναι μια εξέλιξη που ανατρέπει τους κομματικούς υπολογισμούς μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η παρουσία στην Αθήνα του πρώην σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά   Όλαντ ο οποίος εντάχθηκε στο «λαϊκό μέτωπο» και η συμμετοχή του στο διεθνές συνέδριο του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ αντικειμενικά οριοθετεί σε μεγάλο βαθμό και την ατζέντα της συζήτησης τα επόμενα 24ωρα.

Το πολιτικό στίγμα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε ο Βαγγέλης Καλπαδάκης διπλωματικός σύμβουλος και εκ των συντελεστών της οικοδόμησης του Ινστιτούτου Τσίπρα μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφέροντας ότι «στόχος ( του Ινστιτούτου) είναι… κυρίως οι συγκλίσεις που μπορούν να γίνουν σε ευρύτερο δημοκρατικό επίπεδο και ειδικότερα για τις προοδευτικές δυνάμεις».

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα αποτελούν αυτό που ήδη περιγράφεται ως τρίγωνο της Κεντροαριστεράς το οποίο φαίνεται σε αυτή τη φάση να κρατά κάποια από τα κλειδιά της επόμενης ημέρας για τη δημιουργία του πόλου απέναντι στην ΝΔ.

Με το Ινστιτούτο να έχει αποστείλει προσκλήσεις χωρίς ταμπού του παρελθόντος (πλην Πλεύσης Ελευθερίας και ακροδεξιών κομμάτων) και με το ακροατήριο να εξελίσσεται σε μια κρίσιμη μάζα που υπερβαίνει τα στεγανά του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία των κυρίων Παπανδρέου και Δούκα απελευθερώνει δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ να δώσουν το «παρών».

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο Συνέδριο στελέχη της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού και των επιμελητηρίων με αναφορές στη Χαριλάου Τρικούπη είτε τώρα είτε στο παρελθόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments