Πολιτική

Τα κρίσιμα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης

Τα κρίσιμα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Που θα ρίξει το βάρος η κυβέρνηση.

“Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις». Αυτούς τους στόχους έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας για μια πορεία με κατεύθυνση μόνο μπροστά.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, έχει προκύψει μια συζήτηση εντός της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική των ανοιγμάτων στο κέντρο ή να επικεντρωθεί στη στενότερη προσέγγιση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος. Ωστόσο, από το Μαξίμου τονίζουν ότι οι πολίτες περιμένουν επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και, συνεπώς, το σημαντικό είναι να πειστούν ότι δεν υπάρχει “κόπωση” στο κυβερνών κόμμα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Κωσταντίνο Καραμανλή στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, θυμίζοντας τη δήλωσή του ότι είναι “πάντα προοδευτικός, ανεπηρέαστος από δογματισμούς και προκαταλήψεις” και ότι δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό φάσμα, επιλέγοντας κάθε φορά τη λύση που εξυπηρετεί τον τόπο του.

Στο κυβερνών κόμμα αναγνωρίζουν ότι στις εκλογές της Κυριακής δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας και το ποσοστό του κόμματος μειώθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Ωστόσο, το παρατηρούμενο είναι ότι η αντιπολίτευση δεν επωφελήθηκε από την υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς οι πολίτες έδειξαν ότι δεν πιστεύουν σε υποσχέσεις που δεν μπορούν να εκπληρωθούν.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι πολίτες έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους, αλλά αναμένουν από την κυβέρνηση να επιδείξει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της και να τις ξεπεράσει. Σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, επισήμανε ότι η αλλαγή προσώπων έχει ως στόχο να γίνει η κυβέρνηση συνεχώς πιο παραγωγική στο έργο της.

Μετά το αποτέλεσμα της κάλπης στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν πως οι πολίτες περιμένουν να γίνουν περισσότερα στο πεδίο της ακρίβειας και αυτό είναι και το κρισιμότερο στοίχημα της επόμενης μέρας. Το βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, ωστόσο παράλληλα τα … κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετα μέτρα στήριξης. Από την κυβέρνηση κλείνουν οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ωστόσο αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για μικρές διορθώσεις στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών (χωρίς βέβαια να αλλάζει η φιλοσοφία του).

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους τομείς που η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί, όπως το πιο αποτελεσματικό κράτος, η αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, η βελτίωση της υγείας και της παιδείας. Έτσι, από το Μαξίμου προκύπτει μια νέα ατζέντα καθημερινότητας, ενώ αναμένονται επίσης αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για θέματα όπως η ενιαία αμυντική πολιτική, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments