Ελλάδα

Ακτοπλοΐα: Η ΠΝΟ καταγγέλλει αυθαιρεσίες σε ακτοπλοϊκά πλοία

Ακτοπλοΐα: Η ΠΝΟ καταγγέλλει αυθαιρεσίες σε ακτοπλοϊκά πλοία

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά, Κυριακη 30 Ιουλίου 2023. Η έξοδος των αδειούχων κορυφώνεται, με τα πλοία να αναχωρούν γεμάτα από τα λιμάνια. Αυξημένη καταγράφεται από νωρίς το πρωί η κίνηση στο λιμάνι, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί κοινός έλεγχος

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί κοινός έλεγχος στο πλοίο «FESTOS PALACE» της MINOAN LINES, στον οποίο συμμετέχουν το Ειδικό Τμήμα Ελέγχου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Οι εκπρόσωποι των Ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΑΘΕΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και στελέχη της Ναυτολογίας Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω εν εξελίξει ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των μελών του ξενοδοχειακού προσωπικού και το σύνολο των Αξιωματικών Γέφυρας εργάζονται καθημερινά τουλάχιστον τρεις ώρες υπερωριακά, τις οποίες και δεν αμείβονται, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ.

Παράλληλα, συνεχίζει, διαπιστώνεται και η μη τήρηση των περιόδων ανάπαυσης για τα μέλη του πληρώματος καταστρώματος.

Και ενώ έτσι έχουν αδιαμφισβήτητα τα πράγματα, κατά τη διάρκεια του παραπάνω ελέγχου, επιχειρήθηκε και επιχειρείται ωμή παρέμβαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας στο έργο του μεικτού κλιμακίου με την απροκάλυπτη επέμβαση στα μέλη του πληρώματος ενός συνταξιούχου Αρχιθαλαμηπόλου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αναλάβει και το σχετικό ρόλο με εντολές απευθείας από την εργοδοσία, επισημαίνει η ΠΝΟ

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στο θεσμοθετημένο έργο του ελέγχου από το μεικτό κλιμάκιο και απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών για το μήνα Μάιο και την απαρέγκλιτη τήρηση των περιόδων ανάπαυσης για όλα τα μέλη του πληρώματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments