Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «Είχε προηγηθεί ψυχολογική, κρυφή βία»

Απόστολος Λύτρας: Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «Είχε προηγηθεί ψυχολογική, κρυφή βία»

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η δικηγόρος, σύζυγος του Απόστολου Λύτρα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από εκείνον, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ είναι ακόμη φοβισμένη.

Νέες λεπτομέρειες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον γνωστό δικηγόρο Απόστολο Λύτρα έρχονται στο φως, την ώρα που η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και παρέμβαση του Άρειου Πάγου.

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ’ ομολογία τέλεσε. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, έκριναν ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Έλαβαν υπόψη ότι ο κ. Λύτρας ομολόγησε την βίαιη πράξη του, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη.

Ρόλο έπαιξε και η κατάθεση του θύματος, ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και την κατάθεση της πρώην συζύγου του δικηγόρου η οποία τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ωστόσο όταν έγινε η δίκη αυτή ανακάλεσε.

«Είχε προηγηθεί λεκτική, ψυχολογική, κρυφή βία»

Ειδικοί ωστόσο θεωρούν ότι για να φτάσει κάποιος στο σημείο να ασκήσει σωματική βία, σίγουρα έχει ασκήσει πριν, άλλες μορφές βίας.

«Ένας άνθρωπος που είναι βίαιος και γίνεται κακοποιητής, για να μιλήσουμε για θεραπεία, πάει να πει ότι χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος γιατί από πίσω υπάρχει ένα τραύμα το οποίο είναι βαθύ. Δεν είναι μια παρορμητική συμπεριφορά, δε συνέβη ξαφνικά, από πίσω πάει να πει ότι έχω οικειοποιηθεί τη βία», είπε στο MEGA, η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

«Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκοτάδια κουβαλάει ο καθένας. Δεν είναι απλή η θεραπεία σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει καταγράψει τη βία σαν τρόπο διαφυγής και λειτουργίας. Τις περισσότερες φορές, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αναγνωρίσω ότι έχω αυτήν τη διαταραχή και αυτό το τραύμα, να αναγνωρίσω ότι τελικά είναι πρόβλημα και δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί απλά να διορθωθεί και εφόσον μπω και αποφασίσω συνειδητά να ακολουθήσω μια θεραπευτική διαδικασία, ανάλογα θα πρέπει να κατανοήσω ότι θα πρέπει να λειτουργεί αυτή η θεραπεία σε δύο επίπεδα», τόνισε η ψυχολόγος.

«Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκοτάδια κουβαλάει ο καθένας»

«Μιλάμε για ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, για μια πολύ βαθιά θεραπεία διότι είναι μια συμπεριφορά που από πίσω κρύβει βαθύ, χρόνιο τραύμα. Για να φτάσει στο σημείο της σωματικής βίας, σίγουρα θα έχει προηγηθεί λεκτική, ψυχολογική, κρυφή βία. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για μία μεμονωμένη περίπτωση. Η βία λειτουργεί κλιμακωτά. Σίγουρα θα έχουν προηγηθεί και άλλες μορφές βίας», σημείωσε η κ. Κανδαράκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments