Διεθνή

Ξεσηκώνονται κατά των τουριστών οι ντόπιοι στη Μαγιόρκα – Τους «κυνηγάνε» από τις παραλίες

Ξεσηκώνονται κατά των τουριστών οι ντόπιοι στη Μαγιόρκα – Τους «κυνηγάνε» από τις παραλίες

Πηγή Φωτογραφίας: mail online//Χαρακτηριστικά, ο αντίκτυπος του μαζικού τουρισμού στο Caló des Moro έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζονται έξι τόνοι άμμου από τον όρμο κάθε τρεις μήνες, ενώ 70 κιλά εξαφανίζονται καθημερινά σε πετσέτες και υποδήματα.

Τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί κατά 250%

Κατά των τουριστών οργανώνονται οι ντόπιοι στη Μαγιόρκα και διώχνουν τους αλλοδαπούς από τις παραλίες, καθώς το κόστος ζωής έχει αυξηθεί δραματικά λόγω του υπερτουρισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, περισσότεροι από συνολικά 200 ακτιβιστές κατέβηκαν στον δημοφιλή όρμο Caló des Moro για να τον καταλάβουν από τους τουρίστες.

Χαρακτηριστικά, ο αντίκτυπος του μαζικού τουρισμού στο Caló des Moro έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζονται έξι τόνοι άμμου από τον όρμο κάθε τρεις μήνες, ενώ 70 κιλά εξαφανίζονται καθημερινά σε πετσέτες και υποδήματα.

Επίσης, έγινε καθιστική διαμαρτυρία στην παραλία Ocupem Les Nostres Platges -που μεταφράζεται ως «Καταλάβετε τις παραλίες μας»-, με τους ντόπιους να κατηγορούν τους αλλοδαπούς για την αύξηση των τιμών των ακινήτων κατά 250% σε μια δεκαετία, ενώ οι στάσιμοι μισθοί παραμένουν από τους χαμηλότερους στην Ισπανία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μαζικές συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Πάλμα, έχουν εκτοξευτεί απειλές για κλείσιμο του αεροδρομίου και έχουν δημιουργηθεί επιθετικά αντιτουριστικά γκράφιτι σε όλο το νησί.

Περισσότεροι από 750.000 επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο, ενώ το αεροδρόμιο της Πάλμα φέρεται αυτόν τον μήνα να διεκπεραιώνει περισσότερες πτήσεις σε μια ημέρα -1.600- απ’ ό,τι το Gatwick του Λονδίνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments