Διεθνή

Λεπέν: Αλλάζει το αφήγημα για Ρωσία και ΝΑΤΟ

Λεπέν: Αλλάζει το αφήγημα για Ρωσία και ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Foreignpolicy.com

Στον «αέρα» η εμβάθυνση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, η διακοπή των σχεδίων συνεργασίας με τη Γερμανία και η έξοδος από το ΝΑΤΟ (;)

Καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στη Γαλλία, «ταλαντεύεται» ο Εθνικός Συναγερμός όσον αφορά τη φιλική προς τη Ρωσία αμυντική του ατζέντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, το ακροδεξιό κόμμα αφαίρεσε αθόρυβα μέρος της προσφοράς του για την αμυντική πολιτική από την ιστοσελίδα του, διαγράφοντας τμήματα που πρότειναν την εμβάθυνση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, τη διακοπή των σχεδίων συνεργασίας με τη Γερμανία και την έξοδο από την ολοκληρωμένη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Τα γυρίζει η Λεπέν

Οι διαγραμμένες προτάσεις προήλθαν από την προεδρική υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν το 2022, στην οποία το κόμμα της είχε καταρτίσει 17 θεματικά φυλλάδια που περιέγραφαν τις προτάσεις του σε όλους τους τομείς πολιτικής.

Ο Εθνικός Συναγερμός είχε υποστηρίξει την απομάκρυνση από την Ουάσιγκτον, ενώ προσπαθούσε να συνεργαστεί με τη Μόσχα.

Σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον «δεν συμπεριφέρεται πάντα ως σύμμαχος της Γαλλίας», το πρόγραμμα της Λεπέν το 2022 πρότεινε να επιδιώξει «μια συμμαχία με τη Ρωσία σε ορισμένα θέματα», όπως η ευρωπαϊκή ασφάλεια ή η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το έγγραφο που αποσύρθηκε ανέφερε επίσης ότι η Γαλλία θα πρέπει να εγκαταλείψει “αμέσως” την ολοκληρωμένη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Το διαγραμμένο έγγραφο πρότεινε επίσης «να τεθεί τέλος» στα σχέδια συνεργασίας με τη Γερμανία στον στρατιωτικό τομέα, δεδομένης «μιας βαθιάς και ασυμβίβαστης δογματικής, επιχειρησιακής και βιομηχανικής απόκλισης με το Βερολίνο».

Τους τελευταίους μήνες, ο Εθνικός Συναγερμός έχει μετριάσει ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες θέσεις του, καθώς έχει επίσης υποχωρήσει σε ορισμένες από τις πιο ακριβές οικονομικές προτάσεις του, καθώς η προοπτική να βρίσκεται η ακροδεξιά στην εξουσία τρομάζει τις αγορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments