Διεθνή

Με κλειστά μικρόφωνα το πρώτο debate Μπάιντεν με Τραμπ

Με κλειστά μικρόφωνα το πρώτο debate Μπάιντεν με Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Κάποιες προϋποθέσεις του debate – συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι δεν θα υπάρχει κοινό στο στούντιο – είναι προϋποθέσεις που υπήρχαν και σε άλλα debate.

Κάποιες προϋποθέσεις του debate – συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι δεν θα υπάρχει κοινό στο στούντιο – είναι προϋποθέσεις που υπήρχαν και σε άλλα debate.

Κάποιες προϋποθέσεις του debate – συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι δεν θα υπάρχει κοινό στο στούντιο – είναι προϋποθέσεις που υπήρχαν και σε άλλα debate.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν πριν γίνει το πρώτο debate των υποψηφίων Προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών και το CNN – που το φιλοξενεί – έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες και τους κανόνες που συμφώνησαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων.

Το debate, που θα παρουσιάσουν οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, Jake Tapper και Dana Bash, θα γίνει στην Ατλάντα στις 27 Ιουνίου.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο υποψηφίων για τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου του 2024 ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι δύο πολιτικοί δέχτηκαν την πρόσκληση του CNN και συμφώνησαν το στήσιμο και τους κανόνες.

Το debate θα διαρκέσει 90 λεπτά, στα οποία θα περιληφθούν και δύο διαλείμματα για διαφημίσεις, κατά τα οποία τα επιτελεία των δύο υποψηφίων δε θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί τους.

Και οι δύο υποψήφιοι θα εμφανιστούν σε κοινό πόντιουμ, ενώ οι θέσεις τους θα καθοριστούν παίζοντας κορώνα – γράμματα.

Τα μικρόφωνα θα κλείνουν κατά τη διάρκεια του debate, εκτός και αν είναι η σειρά κάποιου υποψηφίου να μιλήσει. Οι υποψήφιοι δε θα γνωρίζουν τις ερωτήσεις και δεν θα μπορούν να έχουν μαζί τους στη σκηνή σημειώσεις, αλλά θα τους δοθεί ένα στυλό, χαρτιά και ένα μπουκαλάκι νερό.

Κάποιες προϋποθέσεις του debate – συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι δεν θα υπάρχει κοινό στο στούντιο – είναι προϋποθέσεις που υπήρχαν και σε άλλα debate. Όμως, όπως και στο παρελθόν, οι συντονιστές «θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιβάλουν τα χρονικά περιθώρια και να γίνει μία πολιτισμένη συζήτηση», ανακοίνωσε το CNN.

Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ καθορίζουν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει ένας υποψήφιος σε debate και αυτές αφορούν τα ψηφοδέλτια που έχουν κατατεθεί, τις Πολιτείες στις οποίες έχουν γίνει δεκτά και άλλα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι σπανίως πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στα debate, δεδομένου ότι δεν μπορούν καν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια κάποιων Πολιτειών.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, και αυτό το debate θα διεξαχθεί μεταξύ των υποψηφίων των δύο βασικών κομμάτων, των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.

Πηγή: economistas.gr//Κλειώ Νικολάου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments