Διεθνή

Στην οικονομική ομάδα BRICS θα ενταχθεί η Μαλαισία

Στην οικονομική ομάδα BRICS θα ενταχθεί η Μαλαισία

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg//Στην οικονομική ομάδα BRICS θα ενταχθεί η Μαλαισία

Η ομάδα των χωρών BRICS περιλάμβανε αρχικά τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική – χώρες από τις οποίες προέκυψε το ακρωνύμιο.

Στην ομάδα των αναδυόμενων οικονομιών BRICS ετοιμάζεται να ενταχθεί η Μαλαισία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ανουάρ Ιμπραήμ σε συνέντευξή του στο κινεζικό μέσο ενημέρωσης Guancha. Η ομάδα των χωρών BRICS περιλάμβανε αρχικά τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική – χώρες από τις οποίες προέκυψε το ακρωνύμιο.

Σύμφωνα με το Reuters, η ομάδα άρχισε πέρυσι να διευρύνει τα μέλη της καθώς επιδιώκει να αμφισβητήσει μια παγκόσμια τάξη που κυριαρχείται από τις δυτικές οικονομίες, με τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο, την Αργεντινή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συμμετέχουν και περισσότερες από 40 χώρες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

«Πήραμε μια απόφαση, θα θέσουμε σύντομα τις επίσημες διαδικασίες… απλά περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής», δήλωσε ο Ανουάρ, σύμφωνα με ένα βίντεο της συνέντευξης που αναρτήθηκε από την Guancha την Κυριακή.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Ανουάρ επιβεβαίωσε την Τρίτη τα σχόλιά του στο Reuters. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Τα σχόλια του Ανουάρ έγιναν πριν από την τριήμερη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Li Qiang αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Μαλαισίας και της Κίνας.

Η Μαλαισία και η Κίνα αναμένεται να υπογράψουν αρκετές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Λι, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης μιας πενταετούς συμφωνίας εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments