Lifestyle

Ο Κούγιας βλέπει “αντρίκια” συμπεριφορά στον Λύτρα και μιλά για “κακή στιγμή” [vid]

Ο Κούγιας βλέπει “αντρίκια” συμπεριφορά στον Λύτρα και μιλά για “κακή στιγμή” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κούγιας: "Υπερβολική η ποινική δίωξη εις βάρος του"

Υπερθεματίζοντας στην “αντρίκια” συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα, ο Αλέξης Κούγιας υποβάθμισε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι δεν υπέπεσε σε κακούργημα αλλά πλημμέλημα. Πόσες φορές μπορεί κανείς να μιλήσει για την “αντρίκια” συμπεριφορά ενός κακοποιητή, λίγες μόλις ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο οικογενειακής βίας και τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας από τον σύζυγό της; Η απάντηση είναι ξανά και ξανά, αν είναι ο Αλέξης Κούγιας.

Αφού χαρακτήρισε “υπερβολική” την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Απόστολο Λύτρα ο – επίσης – γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε σε πρωτοφανείς, εξοργιστικές δηλώσεις, κάνοντας λόγο για “αντρίκια” συμπεριφορά, εννοώντας αυτή του κακοποιητή που τελικά – και αφού το θύμα πρώτο μίλησε στον γιατρό για την κακοποίησή της – παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ValueNews.gr (@valuenews.gr)

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (18/06) στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ANT1 και τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, o Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως ήταν “υποχρεωτικό” να αφεθεί χθες ελεύθερος ο συνάδελφός του, αναπτύσσοντας ως εξής την επιχειρηματολογία του:

“Μου ετέθη υπόψιν μου και η δικογραφία και η ιατροδικαστική έκθεση, και είδα οτι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του ήταν υπερβολική.

Είναι απαράδεκτη ενέργεια, σε κάθε περίπτωση, το παραδέχτηκε και ο ίδιος. Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης. Δεν είναι ένα τυχαίο παιδί, αυτοδημιούργητο παιδί. Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχτηκε την πράξη του. Θα μπορούσε να αποφύγει να παραδεχτεί τη πράξη του και να παραμείνει στην αρχική του θέση.

Έχουν αναδειχτεί στην υπόθεση αυτή δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα. Δεν είμαι δικηγόρος υπεράσπισης, αλλά είμαι υποχρεωμένος αφού με καλέσατε να πω την άποψή μου, να πω την άποψή μου, αυτή που συμμερίζονται και όλοι οι συνάδελφοί μου, αυτοί τουλάχιστον που ξέρουν από ποινικό δίκαιο.

Πρώτον, είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Ο Άρειος Πάγος έχει νομολογήσει ότι αυτά του είδους τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Δεν είναι κακούργημα, είναι πλημμέλημα. Έχει νομολογήσει ότι αυτά τα τραύματα συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που είναι πλημμέλημα.

Δεν είναι κακοποιητής; 100%, το παραδέχτηκε και ο ίδιος. Είναι διαφορετικό να τον κατηγορούν για πλημμέλημα και διαφορετικό για κακούργημα, δεν το λέω εγώ, το λέει ο νόμος. Από τότε που υπάρχει το ποινικό δίκαιο στην Ελλάδα, αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στη μύτη, το κάταγμα στο δάχτυλο, οι εκχυμώσεις στο πρόσωπο, δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι όταν προκαλούν είτε αναπηρία, είτε ακρωτηριασμό, είτε μακροχρόνια στέρηση της δυνατότητας να χρησιμοποιεί βασικά μέρη του σώματός του. Εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Ήταν υπερβολική η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που τιμωρείτε με έως πέντε χρόνια φυλάκιση, όμως, συγχρόνως συμπαρασύρει και το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο αυτομάτως υποβαθμίζεται από κακούργημα σε πλημμέλημα, γιατί και αυτό – όπως έχει χαρακτηριστεί με την ποινική δίωξη είναι κακούργημα – κι έτσι ο κ. Λύτρας παρεπέμφθη σε κορυφαία ανακρίτρια και κορυφαίο εισαγγελέα, με δύο κακουργήματα. Αν ήταν το αδίκημα επικίνδυνη σωματική βλάβη, που είναι αποδοκιμαστέα πράξη, είναι κακοποιητής, θα τιμωρηθεί, θα είχαμε το ίδιο και για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, θα ήταν πλημμέλημα. Και τα δύο δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση.

Για να κρατηθεί προσωρινά κάποιος πρώτα πρέπει να είναι ύποπτος φυγής, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως, η σύζυγός του τα έχει περιγράψει με τα πιο μελανά χρώματα, έγινε η κατάθεση.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments