Nέα της αγοράς

Στον Γ. Προκοπίου το 2% της Lamda Development

Στον Γ. Προκοπίου το 2% της Lamda Development

Πηγή Φωτογραφίας: 7ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ / ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ, Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Συνεργασία για αναπτύξεις στην ανάπλαση του Ελληνικού

Την πώληση του 2% των ιδίων μετοχών σε εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργιου Προκοπίου ανακοίνωσε η Lamda Development.

Όπως αναφέρει η Lamda Development στην ανακοίνωσή της, η πώληση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ.

Το deal μεταξύ Lamda και Προκοπίου έλαβε χώρα στην τιμή των 7,10 ευρώ, με τον εφοπλιστή να καταβάλλει ένα premium της τάξης του 0,60 ευρώ/μετοχή σε σχέση με τη τρέχουσα τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών (6,5 ευρώ).

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κεφαλαιοποίηση της Lamda, η οποία ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ, διαθέτει ένα αξιοσημείωτο discount έναντι της καθαρής αξίας ενεργητικού, η οποία αγγίζει το 1,4 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τη μετοχική σύνθεση της εισηγμένης, αυτήν την στιγμή, ο Όμιλος Λάτση μέσω της Consolidated Lamda εξακολουθεί να ελέγχει το 43,8% του μετοχικού κεφαλαίου, με τη Voxcove (Olympia Group και οικογένεια Κάτσου) να κατέχουν το 10%. Από την πλευρά του, το fund Brevan Howard διατηρεί το 6,3%, ενώ EBRD και Aegean Airlines ακολουθούν με ποσοστά 1,8% και 1,7% αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Lamda Development:

«Η LAMDA Development SA («Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 14.06.2024 προχώρησε στην πώληση ιδίων μετοχών που η Εταιρεία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία ZEPKO ENTERPRISES COMPANY LIMITED (η «ZEPKO»), συμφερόντων της οικογένειας του κ. Γεώργιου Προκοπίου. Η πώληση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Ειδικότερα, η Εταιρεία πούλησε 3.534.734 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε 2% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή πώλησης 7,10 ευρώ ανά μετοχή, μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (OTC)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments