Οδηγός

Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας! Ποιοι κινδυνεύουν να δουν 250 αντί για 500 ευρώ

Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας! Ποιοι κινδυνεύουν να δουν 250 αντί για 500 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας! Ποιοι κινδυνεύουν να δουν 250 αντί για 500 ευρώ

Το νέο επίδομα ανεργίας αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε διάφορες περιοχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Το νέο επίδομα ανεργίας αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε διάφορες περιοχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και θα είναι κυμαινόμενο, για τους πρώτους έξι μήνες υψηλότερο και χαμηλότερο τους επόμενους έξι.

Αναμένεται δε, να συνοδευτεί από κατάργηση όλων των επιδομάτων μακροχρόνιας ανεργίας και θα προβλέπει χαμηλότερα ποσά, κάτω από τον κατώτατο μισθό, για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, σύμφωνα με την «Αυγή».

Με απλά λόγια, το νέο επίδομα ανεργίας θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο του κατώτατου μισθού για ένα μεταβατικό διάστημα που δεν θα ξεπερνάει τους 3 ή 6 μήνες και ανάλογα με τα χρόνια εργασίας που θα έχει ο εργαζόμενος πριν από την απόλυση του.

Ωστόσο δεν θα χορηγείται στους περίπου 550.000 μακροχρόνια άνεργους (αυτός ο αριθμός επιβεβαιώνεται σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ), οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν πλέον καμία επιδοματική απολαβή, ενώ δραματικά μικρότερες θα είναι οι απολαβές για όσους εργάζονταν (πριν απολυθούν) με ευέλικτες μορφές εργασίας, καθώς αυτές θα περικοπούν στο μισό.

Δηλαδή ένας εργαζόμενος μερικής απασχόλησης θα λαμβάνει επίδομα 255 ευρώ μετά την απόλυσή του, αντί για 509 ευρώ που προβλέπονται σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments