Οδηγός

ΑΣΕΠ: Οι τρεις αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι [vid]

ΑΣΕΠ: Οι τρεις αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μία σειρά από αλλαγές στο ΑΣΕΠ ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Με αφορμή τους διορισμούς στον Τομέα της Υγείας, οι οποίοι καθυστέρησαν, ο πρωθυπουργός θέτει νέους στόχους για το ΑΣΕΠ, προς εξομάλυνση των διαδικασιών.

Μία σειρά από αλλαγές στο ΑΣΕΠ ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Με αφορμή τους διορισμούς στον Τομέα της Υγείας, οι οποίοι καθυστέρησαν, ο πρωθυπουργός θέτει νέους στόχους για το ΑΣΕΠ, προς εξομάλυνση των διαδικασιών.

Μεταξύ άλλων εξετάζονται τα εξής σενάρια:

Αυτοματοποιημένο μοντέλο άντλησης δικαιολογητικών.

Μέσω αυτού του νέου μοντέλου τα απαραίτητα δικαιολογητικά των υποψηφίων των προκηρύξεων θα υπάρχουν στο σύστημα σε ψηφιακή μορφή και θα αντλούνται αυτόματα μέσω διασύνδεσης του ΑΣΕΠ με φορείς.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ο επόμενος μεγάλος γραπτός διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω τεστ CAT.

Προς αυτήν την πορεία κινείται άλλωστε και η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για γραπτές ηλεκτρονικές εξετάσεις σε 10 διαγωνισμούς.

Ένας ακόμη στόχος είναι οι επιτυχόντες των διαγωνισμών να μπορέσουν να πιάσουν δουλειά και να βρίσκονται στα πόστα τους εντός 12 μηνών.

Εξετάζεται ακόμη η δημιουργία ενός επικουρικού ΑΣΕΠ, του οποίου την εποπτεία θα έχει ο ίδιος και ουσιαστικά θα βοηθάει στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ με δηλώσεις του είχε αναφερθεί στο εύρος των αρμοδιοτήτων του φορέα ο οποίος πέρα από την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει να διαχειριστεί τις ενστάσεις καθώς και όλη τη διαδικασία μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, σκοπός είναι ο επόμενος γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός να έχει κόφτη όσον αφορά την επιλογή των θέσεων από τους επιτυχόντες.

Εκτιμάται ότι ουσιαστικά ο αριθμός προτίμησης θα είναι μικρότερος από 50 ανά κατηγορία και κλάδο, καθώς μέχρι σήμερα οι επιλογές ήταν απεριόριστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments