Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για διοικητές του ΕΣΥ: Δεν κόπηκαν σε εξετάσεις, αλλά σε ένα τεστ [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης για διοικητές του ΕΣΥ: Δεν κόπηκαν σε εξετάσεις, αλλά σε ένα τεστ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Η διαδικασία αξιολόγησης θα έπρεπε να είναι πιο σύντομη

Στην κρίσιμη διευκρίνιση ότι οι διοικητές του ΕΣΥ δεν απέτυχαν σε εξετάσεις, αλλά δεν πήγαν καλά σε ένα τεστ, προέβη προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ερωτηθείς για το ότι το 45% των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ «κόπηκαν» στις εξετάσεις, όπως αναφέρεται στον σημερινό Τύπο, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «δεν απέτυχαν στις εξετάσεις, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Απέτυχαν στο τεστ. Το τεστ δεν είναι μια εξέταση. Το τεστ είναι ένα τεστ αξιολόγησης, με το οποίο γίνεται ένα πρώτο «σκανάρισμα». Δεν υπάρχει βάση. Οι διοικητές που δεν έγραψαν καλά στο τεστ δεν περνούν στους 15 πρώτους».

«Προσωπικά, δεν θεωρώ πως ένας διοικητής που δεν πέτυχε στο τεστ είναι άχρηστος», συνέχισε ο Ά. Γεωργιάδης. «Οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ δουλεύουν καλά. Ο νόμος πρέπει να προάγει τη διοικητική διαφάνεια. Έχουμε αρκετά καλούς διοικητές. Ο νόμος εφαρμόζεται, αλλά ο νόμος θα κριθεί από την επάρκεια των διοικητών των νοσοκομείων. Θα ήταν ευχής έργον αν η διαδικασία γινόταν πιο γρήγορα. Η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο στην καλύτερη περίπτωση. Θα προτιμούσα η διαδικασία να είναι πιο σύντομη. Σε κάθε περίπτωση, τον νόμο θα τον σεβαστώ και θα τον εφαρμόσω».

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα πρόσθετα κίνητρα, που δίδονται στους γιατρούς που πηγαίνουν στα νησιά, λέγοντας πως «μεγαλώνουμε, διευρύνουμε το πλαίσιο στήριξης για τους γιατρούς, που θα πάνε στα νησιά. Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις. Ένας γιατρός στην Ελλάδα παίρνει περίπου 2.000 ευρώ. Εμείς δίνουμε στον γιατρό που θα πάει σε νησί 1.800 ευρώ επιπλέον. Και αυτά τα 1.800 ευρώ τα κάνουμε 2.100 ευρώ με το νέο νόμο και διευρύνουμε τους δήμους, που μπορούν να προσφέρουν τροφή και στέγη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Εγώ ως υπουργός Υγείας δεν μπορώ να διατάξω ένα δήμο να δώσει κατάλυμα. Ο υπουργός Υγείας παρεμβαίνει νομοθετικά και απευθύνεται στον δήμαρχο, έτσι ώστε αυτός να προσφέρει κατάλυμα και τροφή. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένοι δήμοι, οι οποίοι προσφέρουν και χρηματικό κίνητρο. Όλα αυτά τα κίνητρα μαζί καθιστούν τη θέση του γιατρού σε νησί αρκετά ελκυστική».

Ακόμη, αναφορικά με τις καταγγελίες ότι σε ορισμένα νοσοκομεία γίνεται συνδικαλιστικός ακτιβισμός που παρεμποδίζει τη λειτουργία τους, επισημάνθηκε ότι «τέτοια κρούσματα δεν υπάρχουν επί της θητείας μου. 0,33% ήταν η συμμετοχή σε απεργία που διοργάνωσε η ΕΙΝΑΠ στον Ευαγγελισμό. Πρέπει να γίνει σαφές πως είμαστε εδώ για τον ασθενή, όχι για τον καπιταλισμό ή τον κομμουνισμό, όχι για το ένα ή το άλλο πολιτικό κόμμα. Πρέπει να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον ασθενή, πέρα και πάνω από κομματικές συμπάθειες», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments