Πολιτική

Άδωνις για Τσίπρα – Ολαντρέου: Μεγάλη πολιτική νίκη για τη ΝΔ [vid]

Άδωνις για Τσίπρα – Ολαντρέου: Μεγάλη πολιτική νίκη για τη ΝΔ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις για Τσίπρα – Ολαντρέου: Μεγάλη πολιτική νίκη για τη ΝΔ [vid]

Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να έχει πολύ μεγάλη λαϊκή αποδοχή

Για μεγάλη πολιτική και ιδεολογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το χθεσινό «κάρφωμα» του Γ. Παπανδρέου στον Α. Τσίπρα για το «Ολαντρέου».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο χθεσινό στιγμιότυπο ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, ο υπουργός Υγείας επισήμανε με νόημα: «Ποιος θα περίμενε ότι θα ερχόταν μια μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκονταν μαζί στην ίδια εκδήλωση και ο Τσίπρας θα αποδεχόταν το λάθος περί Ολαντρέου, όπως χαρακτήριζε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Υπενθυμίζω πως προσωπικά, ήμουν υπέρ της δανειακής σύμβασης, όπως και η Νέα Δημοκρατία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Και θυμάστε όλοι τι είχαμε υποστεί από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Θυμάστε όλοι τις τοξικές επιθέσεις και τους απρεπέστατους χαρακτηρισμούς. Είναι μια μεγάλη ιδεολογική και πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια μεγάλη πολιτική και ιδεολογική νίκη όσων υπερψηφίσαμε το πρώτο μνημόνιο και είπαμε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση για το καλό και το μέλλον της πατρίδας μας.  Κανονικά, ο Τσίπρας έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για το Ολαντρέου και την όλη στάση του απέναντι στις μνημονιακές συμβάσεις».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για σοφό εκλογικό αποτέλεσμα, για συμπαγή ΝΔ και για πολύ υψηλή αποδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.          «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με σόκαρε με τη σοφία που είχε», τόνισε εισαγωγικά ο υπουργός Υγείας. «Ο λαός έστειλε ένα μήνυμα για περισσότερη και αποτελεσματικότερη δουλειά. Ταυτόχρονα, ο λαός μας έριξε στο 28%, αλλά δεν αύξησε το ποσοστό κανενός κόμματος της αντιπολίτευσης και έτσι, δεν δημιούργησε πολιτική αστάθεια. Με αυτόν τον τρόπο, ο λαός έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση, χωρίς, όμως, να δημιουργεί συνθήκες πολιτικής αστάθειας».

«Στην πολιτική, μετράω μόνο ποσοστά, όχι αριθμούς ψήφους. Αυτό έχει να κάνει με το ότι η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων, και όχι των απόντων. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της εκλογικής συμμετοχής. Έτσι, δεν υπεισέρχομαι στην ανάλυση όσων απείχαν. Τα κόμματα που ανέβηκαν είναι στα δεξιά της ΝΔ. Και αυτό δεν είναι παράλογο, γιατί έγιναν πράγματα που προβλημάτισαν την παραδοσιακή μας βάση. Και επίσης, όλη η Ευρώπη στρέφεται προς τα δεξιά. Θα ήταν παράδοξο να στραφούμε εμείς προς τα αριστερά».

«Βασικό πολιτικό συμπέρασμα», συνέχισε ο Άδωνις, «είναι ότι ο Μητσοτάκης συνεχίζει να έχει πολύ υψηλή λαϊκή αποδοχή, όπως και η ΝΔ. Έτσι, η ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη παραμένει μια συμπαγής παράταξη. Επίσης, ο πέραν της ΝΔ χώρος της δεξιάς δεν έχει ενιαία έκφραση και κοινή γραμμή. Υπάρχουν διαφωνίες, που εμποδίζει την ενιαία έκφραση του χώρου στα δεξιά μας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Λαζαρίδη και Κακλαμάνη,  ο Ά. Γεωργιάδης, ανέφερε πως «δεν είπαμε ποτέ πως ο ανασχηματισμός θα μειώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η λαϊκή δυσαρέσκεια θα μειωθεί αν λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Έχουμε τρία χρόνια καθαρής διακυβέρνησης. Η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να πείσει τον κόσμο ότι πρέπει να επανεκλεγεί. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του. Και η συζήτηση «δεξιά ή αριστερά» έχει σχετική σημασία. Σημασία έχει η αποτελεσματική και ταχεία αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, όπως είναι το μεταναστευτικό», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments