Πολιτική

Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η Διάσκεψη Τσίπρα

Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η Διάσκεψη Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [370254] ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι "φυλές" του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, όλες οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, πρώην και νυν βουλευτές, κομματικά στελέχη και υπουργοί των κυβερνήσεων Τσίπρα, αλλά και προσωπικότητες από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη κατέκλυσαν από νωρίς χθες το Ωδείο Αθηνών, σαν σε ένα flash back των τελευταίων χρόνων για την αξιωματική αντιπολίτευση με έντονο το άρωμα της προεκλογικής Γαλλίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής στην πρώτη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Στην εκδήλωση, ο Τσίπρας υποδέχτηκε εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, αρχηγούς κρατών και κομμάτων, υπουργούς και βουλευτές από την Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς και πολλούς προοδευτικούς ακτιβιστές. Η εκδήλωση σηματοδοτούσε την έναρξη του Ινστιτούτου του Τσίπρα, το οποίο έχει ως στόχο την παραγωγή πολιτικής και την προώθηση λύσεων για τις σύγχρονες προκλήσεις.

Από την πρώτη που έδωσε το παρόν στους χώρους της Διάσκεψης ήταν η «προεδρική φρουρά», δηλαδή βουλευτές και στελέχη με αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, όπως οι: Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Διονύσης Καλαματιανός, Αθηνά Λινού, Γιώργος Βασιλειάδης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης κά, όπως και σχεδόν όλοι οι βουλευτές και Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που άρχισαν να καταφθάνουν από το μεσημέρι και μετά, πλην του Παύλου Πολάκη.

Παρότι ο κ. Κασσελάκης είχε δηλώσει παρουσία για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς, η συζήτηση για την ανασύνθεση του χώρου φαίνεται να απασχολεί σοβαρά και το ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές και στελέχη του κόμματος βρέθηκαν από νωρίς στο Ωδείο Αθηνών, μεταξύ των οποίων οι Παύλος Χρηστίδης και Ιλχάν Αχμέτ, ο Εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας εξ ονόματος του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και η πρώην Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, ωστόσο, θέλησε να στείλει ένα καθαρό μήνυμα με την έναρξη της τοποθέτησής του, μεταφέροντας τη συζήτηση νοερά, στη Γαλλία. Με φόντο την συγκρότηση εκεί ενός «Λαϊκού Μετώπου», όπου μετέχουν αριστεροί, πράσινοι, σοσιαλιστές και κομμουνιστές, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως «είναι παράδειγμα για όλους», για να εξηγήσει στην συνέχεια πως «οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν το ιστορικό χρέος απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς. Ολες οι δυνάμεις, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές, πράσινες. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνσή μας».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε ότι η σημερινή εκδήλωση συμφωνεί πλήρως με τη γραμμή ανασύνθεσης του Αριστερού και Προοδευτικού χώρου. Το όνομά του φαίνεται να βρίσκεται στη λίστα των όσων παρακολουθεί στενά η Κουμουνδούρου, ενόψει των αλλαγών που έχει εξαγγείλει ο κ. Κασσελάκης στο κόμμα. Επίσης, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, φαίνεται να τελούν υπό διαγραφή σε διαρροές στον Τύπο, προκαλώντας ακόμη περισσότερη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος.

Ήδη, το κλίμα βάρυνε απότομα χθες, όταν έγινε γνωστή η απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για δεύτερη φορά, επί ημερών Κασσελάκη. Σημειωτέον ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε απομακρυνθεί άκομψα από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ με το που ανέλαβε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σε αναγνώριση του λάθους, του είχε ζητηθεί να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και να αναλάβει Υπεύθυνος Προγράμματος, μέχρι που απομακρύνθηκε ξαφνικά χθες, προκαλώντας την οργή πολλών στελεχών, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments