Πολιτική

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος – Ορόσημο το συνέδριο

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος – Ορόσημο το συνέδριο

Πηγή Φωτογραφίας: [370268] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ομογενείς και επιχειρηματίες

Οαπολογισμός των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και τα βήματα της επόμενης ημέρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όσον αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το πρόσημο που έβαλε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν θετικό, καθώς το κόμμα άντεξε παρά τις δυσκολίες του τελευταίου έτους. «Το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ικανοποιητικό, καθώς δίνει την εξουσιοδότηση να συνεχίσουμε με ορόσημο το συνέδριο του φθινοπώρου» ανέφεραν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές. Σημειωτέον ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περιγράψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον της κεντροαριστεράς και εφόσον υπάρξει κοινωνικό αίτημα για ευρύτερη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, τότε ο ίδιος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα και κατ’ επέκταση υποψήφιος πρωθυπουργός.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τα δικά του εσωτερικά θέματα, δεν σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα προχωρήσει στα αναγκαία «ανοίγματα» σε συνδικάτα, επιμελητήρια και φορείς, καθώς κεντρικό ζητούμενο είναι να συνομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι το πλαίσιο των συνεργασιών είναι σαφές και έχει μπει ήδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στον Ant1.

Ως προς το επικείμενο καταστατικό συνέδριο στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκονται προτάσεις και αλλαγές που αφορούν τόσο τη δομή όσο και τη λειτουργία του κόμματος. Κύκλοι της Κουμουνδούρου κατέστησαν σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πορεύεται προς το συνέδριο του ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλες δυνάμεις.

Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ομογενείς και επιχειρηματίες. Οι επαφές αφορούν το υπό συγκρότηση Ινστιτούτο, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση του και τον προγραμματισμό δράσεων και εκδηλώσεων, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραχωρήσει, επίσης, συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, όπως στη Wall Street Journal.

Όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να ορίσει επ’ ακριβώς το περιεχόμενο του οδικού χάρτη της επόμενης ημέρας.

Το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και η τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Ρένα Δουρου συναντήθηκαν με τον Μάθιου Νίμιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments