Πολιτική

Η λαϊκή δεξιά δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις

Η λαϊκή δεξιά δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η δεξιά τάση του κυβερνώντος κόμματος στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου.

Με τις εσωκομματικές αιχμές να γίνονται ήδη αισθητές από την επομένη των ευρωεκλογών, θεωρείται βέβαιο πως η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, που προγραμματίζεται τελικά για την επόμενη Τετάρτη, θα αποτελέσει βήμα για διευρυμένη εσωκομματική κριτική.

Υπάρχουν πολλοί γαλάζιοι βουλευτές που εκφράζουν ανησυχία για την εκλογική υποχώρηση της ΝΔ στις 9 Ιουνίου. Αυτή η υποχώρηση θεωρείται αποτέλεσμα της ακρίβειας και των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας που έχουν απογοητεύσει την παραδοσιακή βάση του κόμματος.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ο πιο ανοιχτά επικριτικός, ζητώντας τη σύγκληση της ΚΟ και εκφράζοντας την επιθυμία για επιστροφή στη “λαϊκή δεξιά”. Έχει παρατηρηθεί ότι η ΝΔ έχει διευρυνθεί με την προσέλκυση και αξιοποίηση στελεχών από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε αυτήν την κατάσταση χαρακτηρίζοντάς την ως “ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης”.

Η επιστολή του Μάριου Σαλμά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητεί τη σύγκληση της ΚΟ για να συζητηθεί το «δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ ο Γιάννης Λοβέρδος αναφέρεται στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και το θέμα του ανασχηματισμού. Επίσης, το ζήτημα των πολλών αξιόλογων στελεχών στην κεντροδεξιά που μπορούν να προταθούν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως προτείνει ο Νότης Μηταράκης, αποτελούν θέματα που αποκαλύπτουν τη διαφορά στο κλίμα εντός της ΝΔ σε σχέση με πριν ένα έτος, κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, “το µισό εκλογικό σώµα δεν συµµετέχει πια, γιατί δεν εκπροσωπείται! ∆εν βρίσκει κόµµα να το εκφράζει. Και περιµένει απ’ έξω. Εχει απορρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ, συσπειρώθηκε στη Ν.∆. για να µην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βλέπει τη Ν.∆. να προσχωρεί «ανεπαισθήτως» σε θέσεις… ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε αποµακρύνεται και από τη Ν.∆., χωρίς –ακόµη– να πηγαίνει µαζικά κάπου αλλού. Η Ν.∆. προσχωρεί σε πολιτικές «δικαιωµατισµού», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδοµατικής πολιτικής για την οικονοµία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και εγκατάλειψης των εθνικών θεµάτων, όπως ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οταν οι πολιτικές αυτές έχουν αποδοκιµαστεί µε την εξαφάνιση του Ποταµιού και µε τη ραγδαία συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξαφνικά οι νεοδηµοκράτες να προσχωρήσουν σ’ αυτές;”.

Ακόμη και οι αναφορές που υπήρξαν με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό, σχετικά με το εάν το κυβερνών κόμμα διαθέτει “πάγκο”, προκαλούν ενόχληση σε αρκετούς εντός της ΚΟ της ΝΔ, ενώ η πάγια τακτική του κ. Μητσοτάκη να επαναφέρει στο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί σε προηγούμενους ανασχηματισμούς μπορεί να στοχεύει στον μετριασμό, κάθε φορά, της δυσαρέσκειας όσων αποχωρούν, δυσαρεστεί όμως και βουλευτές που βλέπουν σε κάποιους να δίνεται δεύτερη ευκαιρία και σε άλλους ούτε… πρώτη.

Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει το βαρύ εσωκομματικό κλίμα, αλλά υποστηρίζει την πολιτική διεύρυνσης προς το κέντρο που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υποστηρίζει ότι αυτή η πολιτική έχει ισχυροποιήσει τη Νέα Δημοκρατία και έχει οδηγήσει σε σταθερές κυβερνήσεις που έχουν βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία όπου έχει αλλάξει η πολιτική ηγεσία, ξεκινώντας από το υπουργείο Ανάπτυξης και στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments