Πολιτική

Σκληρό μπρα ντε φαιρ Ανδρουλάκη – Δούκα

Σκληρό μπρα ντε φαιρ Ανδρουλάκη – Δούκα

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Στα χαρακώματα βρίσκονται πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η «διαφορετική άποψη είναι πλούτος, δεν είναι τοξικότητα»: αυτό απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, στο περιθώριο της συμμετοχής του στις εργασίες του συνεδρίου του Ιδρύματος Τσίπρα, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, την ώρα που κλιμακώνεται η κόντρα στο εσωτερικό του Κινήματος, εν όψει της αναπόφευκτης μάχης για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Χάρης Δούκας τόνισε τη σημασία της δημιουργίας προοδευτικών συμμαχιών σε κάθε βήμα. Ανέφερε τη συνεργασία του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ως παράδειγμα. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι οι φιλοδοξίες του Δούκα είναι θεμιτές, αλλά ότι πρέπει να τεθούν πρώτα οι πολιτικές και μετά τα πρόσωπα.

Ενεργό ρόλο στο χορό των αντιπαραθέσεων που οξύνονται στο ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος άφησε και σήμερα σαφείς αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ μεταξύ άλλων εξέφρασε την επιθυμία του να είναι ο Χάρης Δούκας υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε, δε, πως κατά τον ίδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές, την ώρα που ο ίδιος δεν φοβάται τη διαγραφή, την οποία επέσεισε ως «δαμόκλειο σπάθη» ο πρόεδρος του κόμματος. Χρησιμοποίησε, δε, και την χαρακτηριστική φράση «Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν».

Ο βουλευτής Αρκαδίας εξέφρασε την άποψή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας, λέγοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα. Σύμφωνα με αυτόν, δεν είναι σωστό να ζητά κάποιος να πάει σε εκλογές και να επικαλείται τον φόβο των διαγραφών. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει τοξικότητα όταν αμφισβητείς τον αρχηγό σου και ότι ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει πριν από τις εκλογές ότι η τρίτη θέση είναι ήττα. Ακόμη, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να έχει κανείς το δικαίωμα να αμφισβητεί τον αρχηγό του, ειδικά όταν έχει πει ότι αν δεν κερδίσει τον Κασσελάκη, δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε δε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφορικά με το αν το ΠΑΣΟΚ αντέχει διαγραφές, αν δηλαδή η Κεντροαριστερά αντέχει νέες διασπάσεις: «Εγώ δεν ξέρω. Εγώ σας λέω τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το πώς το αντιλήφθηκα εγώ. Εγώ δεν καταλαβαίνω, όταν κάποιος του λέει να πάει δημοκρατικά στην εκλογή από τη βάση, να λέει ότι εγώ θα σας διαγράψω, θα πάρω μια απόφαση και μετά θα σας διαγράψω. Δεν το καταλαβαίνω. Εγώ προσωπικά, να ξέρετε, δεν νιώθω κανέναν φόβο και μου θύμισε αυτό: Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν (σ.σ. την ίδια φράση χρησιμοποίησε και το πρωί μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό), αλλά δεν καταλαβαίνω ότι αυτό δίνει προοπτική, το να επικαλείσαι τον φόβο. Νομίζω, λοιπόν, ότι αν θεωρεί πως εμείς θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον φόβο της διαγραφής, αυτό είναι λάθος».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και αναφέρθηκε στον Χάρη Δούκα. Εξέφρασε την επιθυμία να υποστηρίξει κάποιον που έχει τα χαρακτηριστικά για να κυβερνήσει και ελπίζει ότι ο κ. Δούκας θα είναι υποψήφιος. Επίσης, τόνισε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει τα χαρακτηριστικά και κατάφερε να ενώσει δυνάμεις και να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την πιθανή ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Χάρη Δούκα. Αναφέρθηκε στην εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου δήμαρχοι ήταν και αρχηγοί κόμματος. Τόνισε ότι δεν θα παρέμβει στα εσωτερικά άλλου κόμματος, αλλά έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχουν παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments