Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 11πμ το Εκτελεστικό Γραφείο

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 11πμ το Εκτελεστικό Γραφείο

Πηγή Φωτογραφίας: [366378] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και πολιτική στρατηγική για το επόμενο διάστημα.

Συνεδριάζει σήμερα στις 10:30 στα γραφεία της Κουμουνδούρου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση θα γίνει στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην περίπτωση που υπάρξει κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία και την πρωθυπουργία ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αφού στηθούν κάλπες ώστε να εκλεγεί από τη βάση κοινός υποψήφιος για την πρωθυπουργία, ο κ. Κασσελάκης είπε μιλώντας στον ANT1: «Εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα της χώρας τότε θα θέσω υποψηφιότητα, γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής αλλά στη λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό ήταν και το καύσιμο για να αντέξω το προηγούμενο διάστημα στην εσωκομματική αμφισβήτηση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι θα είναι υποψήφιος ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Εχω πει ότι δεν θα προδώσω τον κόσμο που με έχει υποστηρίξει απέναντι σε αντίξοες συνθήκες, αυτός ο κόσμος απαιτεί να συνεχίσω και να έχουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη». Ο κ. Κασσελάκης είπε πως αυτό ήταν και το μήνυμα των ευρωεκλογών και εξήγησε: «Εάν αθροίσει κανείς στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη διάσπαση, τότε το ποσοστό είναι πάνω κάτω το ίδιο με τις εκλογές του 2023. Από εκεί και πέρα εμείς θέσαμε την ατζέντα και ρίξαμε το 41% στο 28% και αυτό είναι μία παρακαταθήκη. Κρατηθήκαμε όταν η Ν.Δ. κατέρρευσε και ενώ η Ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη είχε άνοδο. Είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Είχαμε εναντίον μας όλο το σύστημα και το ΠΑΣΟΚ ακόμη και το μόρφωμα που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν εναντίον μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments