Αθλητισμός

Κροατία – Αλβανία: Πήραν τον βαθμό οι Αλβανοί στο 95′ [2-2]

Κροατία – Αλβανία: Πήραν τον βαθμό οι Αλβανοί στο 95′ [2-2]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot euro2024//Κροατία – Αλβανία: Πήραν τον βαθμό οι Αλβανοί στο 95′ [2-2]

Με δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο η Κροατία είχε μετατρέψει το 0-1 σε 2-1

Με δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο η Κροατία είχε μετατρέψει το 0-1 σε 2-1 και ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει μια νίκη που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16» του Euro 2024, στο 95′ όμως η Αλβανία έκανε το 2-2, πήρε βαθμό και κατά πάσα πιθανότητα θα αποκλειστούν στη φάση των ομίλων και οι δύο ομάδες.

Στην ήττα τους από την Ιταλία, στην 1η αγωνιστική, οι Αλβανοί είχαν πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Euro, σκοράροντας στα 23 δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν σχεδόν αδύνατον να το καταρρίψουν, δεν ήταν αδύνατον όμως το να σκοράρουν ξανά νωρίς. Και το έκαναν. Η σέντρα του Χισάι στο 11′ έφερε την κεφαλιά του Λάτσι για το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και από εκεί και πέρα το ζητούμενο για αυτούς ήταν να μην πάθουν ό,τι και με την Ιταλία.

Η ομάδα του Σιλβίνιο ήταν εξαιρετική ανασταλτικά και δεν άφηνε κενούς χώρους για τους Κροάτες, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με αυτή, δεν μπορούσαν να προκαλέσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με την Αλβανία να κρατάει μάλλον άνετα το προβάδισμα, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να διευρύνει.

Στο 31′ το λάθος του Μόντριτς στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα είχε ως αποτέλεσμα ο Ασλάνι να βγει τετ α τετ αλλά ο Λιβάκοβιτς τον νίκησε και κράτησε το σκορ στο 0-1 και την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Αυτό, όμως, δεν ήταν φυσικά αρκετό για την Κροατία, η οποία σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε μία αξιόλογη φάση, δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να πλησίασε στο γκολ.

Αυτό θα γινόταν στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα από το ξεκίνημα, με τον Σούτσιτς, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 46′, να δοκιμάζει το πόδι του στο 50′ αλλά ο Στρακόσια αντέδρασε πολύ ωραία ενώ στο 58′ ο Σούταλο με κεφαλιά από το… ένα μέτρο, μετά το κόρνερ του Μόντριτς, έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο φάσεις στις οποίες δεν μπήκε γκολ, έδωσαν όμως πίστη στη «Χρβάτσκα» για τη συνέχεια.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς (84′ Σόσα), Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46′ Πάσαλιτς), Μάγερ (46′ Σούτσιτς), Κράμαριτς (84′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς (69′ Μπούντιμιρ).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι (85′ Χότζα), Ασλάνι, Λάτσι (73′ Γιασούλα), Ασάνι (64′ Σεφέρι), Μανάι (85′ Ντάκου), Μπαϊράμι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments