Γεωπολιτικά

Γερμανία: Ο Σολτς υπόσχεται επιστροφές μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους

Γερμανία: Ο Σολτς υπόσχεται επιστροφές μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους

Πηγή Φωτογραφίας: legaartis.pl

Μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές το μεταναστευτικό μπαίνει στην κορυφή της ατζέντας

Με νωπή ακόμα τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς βάζει τη μετανάστευση στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας.

Σε συνάντηση με τους ηγέτες των ανατολικών κρατιδίων υποσχέθηκε περισσότερες επιστροφές μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους και καλύτερο έλεγχο των συνόρων.

Θέλουμε να συνάψουμε μεταναστευτικές συνεργασίες, ώστε να μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στο να στέλνουμε πίσω εκείνους που πρέπει να επιστρέψουν, επειδή δεν μπορούν να μείνουν εδώ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα το χειριστούμε μόνοι μας, πρέπει να βρούμε εταίρους στον κόσμο που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους μας. Αλλά το πετυχαίνουμε σε μεγάλη κλίμακα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ένταση με την Πολωνία για την επιστροφή Αφγανών

Η γερμανική αστυνομία επέστρεψε στην Πολωνία οικογένεια Αφγανών αιτούντων άσυλο που πέρασαν στη Γερμανία από τα πολωνικά σύνορα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση της Πολωνίας και ο Ντόναλτ Τουσκ δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στον Σολτς στην επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών.

Συγκεκριμένα, οι γερμανικές αρχές επέστρεψαν μια οικογένεια πέντε Αφγανών αιτούντων άσυλο στην πολωνική πλευρά των συνόρων τους κοντά στο Osinow Dolny την περασμένη Παρασκευή, αφού τους συνέλαβαν επειδή είχαν εισέλθει παράνομα στη Γερμανία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η έλλειψη εγγράφων υπαγόρευε την επιστροφή τους στην Πολωνία, όπου είχαν λάβει άσυλο.

Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι θα συζητήσει το “απαράδεκτο περιστατικό” με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς κατά την άτυπη σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα.

Το θέμα θα συζητηθεί επίσης στην επόμενη συνάντηση μεταξύ του Πολωνού υπουργού Εσωτερικών Tomasz Siemoniak και της Γερμανίδας ομολόγου του, Nancy Faeser, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολωνικού υπουργείου.

Οι πολωνικές αρχές κατήγγειλαν ότι οι Γερμανοί δεν τις είχαν ενημερώσει για τις προθέσεις τους να επιστρέψουν τους Αφγανούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments