Nέα της αγοράς

Γαλλία: Αντιμέτωπη με πρόστιμο €200 εκατ. η Carrefour – Ισχυρή πτώση για τη μετοχή

Γαλλία: Αντιμέτωπη με πρόστιμο €200 εκατ. η Carrefour – Ισχυρή πτώση για τη μετοχή

Πηγή Φωτογραφίας: .ypaithros.gr/

Πρόκειται για δικαστική υπόθεση σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το δίκτυο franchise της, ανέφερε το γαλλικό La Lettre, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg - Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ανισορροπία υπέρ της εταιρείας στις συμφωνίες με τα καταστήματα franchise και ζητά άμεσες αλλαγές

Η Carrefour SA βρίσκεται αντιμέτωπη με αίτημα της κυβέρνησης για πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στη Γαλλία σε δικαστική υπόθεση σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το δίκτυο franchise της, ανέφερε το γαλλικό La Lettre, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας εξέδωσε έκθεση 160 σελίδων προς το δικαστήριο της Ρεν, στην οποία συνιστά το πρόστιμο, σύμφωνα με τη La Lettre, η οποία απέκτησε το έγγραφο. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ανισορροπία υπέρ της εταιρείας στις συμφωνίες που είχε με τα καταστήματα franchise και ζητά άμεσες αλλαγές σε περίπου δώδεκα ρήτρες, ζητώντας πρόστιμο 50.000 ευρώ την ημέρα αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί άμεσα.

Εκπρόσωπος της Carrefour δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό. Το εμπορικό δικαστήριο της Ρεν θα αποφανθεί επί της υπόθεσης τους επόμενους 12 με 18 μήνες, ανέφερε το La Lettre. Η Carrefour διαθέτει περίπου 5.200 καταστήματα franchise. Η μετοχή της Carrefour υποχώρησε έως και 9,6% στις συναλλαγές στο Παρίσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments