Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η ΚΥΑ για τους ιδιώτες γιατρούς που θα παράγουν έργο στο ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η ΚΥΑ για τους ιδιώτες γιατρούς  που θα παράγουν έργο στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Σεπτέμβριο ψηφίζουμε το νομοσχέδιο για τον οικογενειακό γιατρό

Μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναφορικά με τους ιδιώτες ιατρούς που θα θέλουν να προσφέρουν το έργο τους στο ΕΣΥ, τόνισε, προ ολίγου, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας σε ραδιοφωνική παρέμβασή του, «ετοιμάζουμε την ΚΥΑ για τον τρόπο με τον οποίον θα μπορούν να οργανώνουν το ιδιωτικό τους έργο οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι σχεδόν έτοιμη η ΚΥΑ και την περιμένουν πολλοί γιατροί του ΕΣΥ. Αμέσως μετά, θα εκδώσουμε, εντός του Ιουλίου, και την ΚΥΑ για τους όρους υπό τους οποίους και οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να συνεργάζονται με το ΕΣΥ».

Πολύ γρήγορη θα είναι και η νομοθετική παρέμβαση και για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, αφού, όπως ανέφερε ο Ά. Γεωργιάδης «προετοιμάζουμε με την κ. Αγαπηδάκη το σχέδιο για το επόμενο βήμα. Ήδη οι μισοί Έλληνες κάνουν χρήση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε μέσα στο επόμενο έτος το 75% του συνολικού πληθυσμού. Δηλαδή, άλλα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να κάνουν χρήση του οικογενειακού γιατρού. Είναι σχεδόν έτοιμο το σχέδιο νόμου, το οποίο καταρτίζουμε με την κ. Αγαπηδάκη. Μέσα στο καλοκαίρι θα βγει σε δημόσια διαβούλευση, για να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο. Και θα δώσουμε τη δυνατότητα και σε ιδιώτες ιατρούς να είναι και οικογενειακοί γιατροί και θα είναι έτοιμοι και οι δείκτες αποδοτικότητας για τους οικογενειακούς γιατρούς», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments