Πολιτική

Απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε κινήσεις που προκαλούν νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης

Μετά την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει το «ξήλωμα» όσων διαφωνούν με αυτόν. Έτσι, σήμερα απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε δώσει συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Σε κινήσεις που προκαλούν νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης και εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου, προχωράει ο Στέφανος Κασσελάκης, βάλλοντας ευθέως κατά της «Φρουράς Τσίπρα», ακόμα και εναντίον στελεχών που τον βοήθησαν να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τετάρτη απέλυσε από επιστημονικό συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον Γιώργο Τσίπρα – ο οποίος ήταν ένα από τα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που είχαν υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του, πέρσι τον Σεπτέμβριο, συνεχίζοντας το «προγκρόμ» σε βάρος των «αντιφρονούντων».

Τα «καρφιά» Γιώργου Τσίπρα κατά του Στέφανου Κασσελάκη

«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας».

«Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση» καταλήγει.

Η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα που… ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Γιώργος Τσίπρας είχε μιλήσει, πιο συγκεκριμένα, στην ΕΡΑ για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Κεντροαριστεράς και την ενδεχόμενη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε: «Το πώς υλοποιείται αυτό το “μαζί” στην πράξη είναι το μεγάλο ερώτημα της περιόδου που διανύουμε. Νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο ότι θα παίρνονταν διάφορες πρωτοβουλίες ή ότι θα υπήρχε μια κινητικότητα που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες και θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια στο αμέσως επόμενο διάστημα. Καταρχάς, υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ έτσι και αλλιώς, αλλά εγώ θα ξεκινήσω από κάτι άλλο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που έκανα στην Ελλάδα ήταν συντριπτικά πλειοψηφικό το αίτημα, το να υπάρξει κάποια άλλη κατάσταση συνολικά στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων. Νομίζω αποτυπώνεται και δημοσκοπικά πλέον από έρευνες οι οποίες γίνονται. Άρα, είναι ένα αίτημα του κόσμου και η ζωή κάπως θα το προχωρήσει».

Γιώργος Τσίπρας: «Υπάρχει δρόμος ακόμα»

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε ότι «προέχει το θέμα των προγραμματικών συγκλίσεων. Υπάρχουν πεδία προγραμματικής σύγκλισης έτσι κι αλλιώς ανάμεσα σε κόμματα του προοδευτικού χώρου αλλά νομίζω το στοιχείο του να υπάρξει συζήτηση κυρίως για αυτά και λιγότερο για πρόσωπα και δεύτερον να είναι όσο γίνεται από τα κάτω, δηλαδή να εμπλακεί κόσμος σε διαδικασίες τέτοιες έχει μεγάλη σημασία από άποψη ουσίας εννοώ (…).

»Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το αν θα επικρατήσουν λογικές ελέγχου κομματικών μηχανισμών ή αντίθετα θα επικρατήσουν λογικές να συμβάλουμε ο καθένας μας, όπως μπορεί, στην ανάγκη αυτή που εκφράζει ο κόσμος και να παρθούν πρωτοβουλίες που να ανοίγουν το δρόμο, να μην κλείνουν τον δρόμο και νομίζω ότι τα πρόσωπα θα βρεθούν μετά στη συνέχεια. Το θέμα είναι αν υπάρχει βούληση. Αυτό είναι το βασικό».

Όσο τώρα για το αν υπάρχει βούληση σε επίπεδο ηγεσιών ή ο καθένας θέλει το «μαγαζάκι» του, ο κ. Τσίπρας είπε «μαγαζιά υπάρχουν έτσι κι αλλιώς και αυτά δεν καταργούνται. Όχι επειδή πρέπει να υπάρχουν ως μαγαζιά, αλλά γιατί μέσα από τις διαδικασίες που θα υπάρξουν φαντάζομαι στο κοντινό μας μέλλον, θα δούμε τι θα γίνει και με τα μαγαζιά, ας το πω έτσι. Ότι υπάρχει πολύς κόσμος και σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού και στα δύο κόμματα ή και ευρύτερα αν θέλετε που θα πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση είναι σίγουρο. Το τι όμως, θα επικρατήσει σε κάθε κόμμα μέσα δεν μπορώ να σας το πω αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments