Πολιτική

Βολές Σκανδαλίδη κατά Ανδρουλάκη: Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, προχώρα σε εκλογές

Βολές Σκανδαλίδη κατά Ανδρουλάκη: Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, προχώρα σε εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [370288] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σκανδαλίδης φέρεται να απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

«Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση» διαμήνυσε προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σκανδαλίδης φέρεται να απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά τις απειλές του τελευταίου περί διαγραφής σε όσους τον αμφισβητούν, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, πως «απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του οργάνου, ο πρώην υπουργός μίλησε για πύρρειες νίκες του ΠΑΣΟΚ που δεν διασφάλισαν το άλμα προς τα εμπρός. Ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε την ανάγκη για επανεκκίνηση με άλλους όρους λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ με ταυτόχρονη ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στη συνέχεια είπε ότι δεν γεννήσαμε ελπίδα και δεν αναδείξαμε κυβερνητική ομάδα. Δεν υπήρξε πολιτικό κέντρο, δεν υπήρξες πρωθυπουργίσιμος και δήλωσε απογοητευμένος από τα όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, άσκησε κριτική, εμμέσως, στα στελέχη που ζητούν προσφυγή στις κάλπες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως ο «οδικός χάρτης» θα αποφασιστεί στην Κεντρική Επιτροπή.

«Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη:

«Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου όπου συμμετέχει και η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

«Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2;

Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντικακό ούριο άνεμο.

Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%.

Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε. Τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα στελέχη που αμφισβητούν την προεδρία του και ζητούν άμεσα εσωκομματικές κάλπες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments