Πολιτική

Διεκόπη η δίκη των Σπαρτιατών, που κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος- Πότε θα συνεχιστεί

Διεκόπη η δίκη των Σπαρτιατών, που κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος- Πότε θα συνεχιστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Διεκόπη η δίκη των Σπαρτιατών, που κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος- Πότε θα συνεχιστεί

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο Βασίλης Στίγκας

Για τις 16 Ιουλίου διεκόπη η δίκη των 11 εκλεγμένων με το κόμμα των «Σπαρτιατών» βουλευτών που κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος με ηθικό αυτουργό τον Ηλία Κασιδιάρη.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκανε δεκτό το αίτημα διακοπής συνηγόρου υπεράσπισης που είχε κώλυμα με αποτέλεσμα η διπλή εκτός απροόπτου να ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο Βασίλης Στίγκας, επικεφαλής του κόμματος και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση καθώς οι καταγγελίες του για παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες, Greek Mafia και «Don Corleone» αποτέλεσαν την αφορμή για την έρευνα της δικαιοσύνης .

Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα επτά από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους. Μεταξύ αυτών που απουσίαζαν ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία αποτελεί κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης. Και αυτό γιατί από την έρευνα που διενήργησε αυτοπροσώπως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη φέρεται να αναδείχθηκε ο ηγετικός ρόλος του καταδικασμένου ως ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» που εμφανίζεται, αν και έγκλειστος, να συνέβαλε με τις ενέργειες του καθοριστικά στην εκλογή των βουλευτών.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος ενώ με το αδίκημα της συνέργειας στο βασικό αδίκημα είναι και ένας δικηγόρος. Σύμφωνα με την κατηγορία ο δικηγόρος είχε κομβικό ρόλο στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους, τότε, βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Στους κατηγορούμενους βουλευτές συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι που αν και εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες» στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments