Πολιτική

Ελιγμοί Ανδρουλάκη για αποκλιμάκωση της έντασης

Ελιγμοί Ανδρουλάκη για αποκλιμάκωση της έντασης

Πηγή Φωτογραφίας: [368588] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πίσω ολοταχώς για εσωκομματικές κάλπες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ισχυρά μποφόρ πνέουν στην Χαριλάου Τρικούπη με το κύμα αμφισβήτησης να μην έχει καμφθεί. Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως αποδέχεται την κριτική αλλά εξέφρασε και ένα παράπονο προς όσους τον αμφισβητούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα για την ανεπάρκεια της αύξησης του ποσοστού του κόμματος στις εκλογές, αλλά κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για την παρουσίαση μιας εικόνας κατάρρευσης και καταστροφής, επικεντρώνοντας την προσοχή στους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Παρόλο που είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να αξιολογηθεί, φαίνεται ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε πλήρη ευθύνη για τις αρρυθμίες του κόμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. Αναφέρθηκε επίσης στο μήνυμα της ευρωκάλπης. Οι αποφάσεις σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εκλογές αναβλήθηκαν για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα. Εκεί θα παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης για την εκλογή ηγεσίας και το πολιτικό σχέδιο δράσης του κόμματος προς τις εθνικές εκλογές.

Ο Ανδρουλάκης υπερασπίστηκε τις πολιτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί, δηλώνοντας ότι όλα έγιναν με σοβαρότητα και προσπάθεια για να διατηρηθεί ένα καθαρό ίδρυμα. Επίσης, τόνισε ότι το ποσοστό των ευρωεκλογών ανήκει στο κόμμα και δεν οφείλεται σε κανέναν μεσάζοντα ή ολιγάρχη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι, όταν ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε μια πορεία που οδήγησε στη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία στο πρόγραμμα και την πολιτική του ισχύ. Κατά την ανάληψη της ηγεσίας, δεσμεύτηκε για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα κατάφερε όλα αυτά, αρκεί να μην καταστρέψουμε ό,τι έχουμε χτίσει με κόπο, υποστήριξε ο επικεφαλής του τρίτου κόμματος.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το Κέντρο και οι αποφάσεις του είναι λαϊκιστικές. Απαντώντας σε αυτό, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους, με ποσοστό 31%, ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Έτσι, οι κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ δεν βλάπτουν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενισχύουν.

Αναγνώρισε δύο προβλήματα: Τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον κόσμο εκτός των τειχών. «Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα «πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

Παράλληλα, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, εκφράζει την ανάγκη για μια πολιτική επανεκκίνηση του κόμματος και ζητά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής προέδρου το φθινόπωρο.

Στην κοινή συνεδρίαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε σε νίκες που δεν επέφεραν πραγματική πρόοδο. Ως ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, επεσήμανε την ανάγκη για ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος και ταυτόχρονη ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης. Σύμφωνα με αναφορές, απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, του είπε ότι αν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία του κόμματος και το σχέδιο για μια μεγάλη παράταξη, τότε είναι ευπρόσδεκτος, αλλιώς θα πρέπει να εξεταστούν άλλες επιλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments