Πολιτική

Σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Ανδρουλάκη – διαφωνούντων

Σκληρό ροκ στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Ανδρουλάκη – διαφωνούντων

Πηγή Φωτογραφίας: [362406] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σε περιδίνηση.

Ολοένα και περισσότερο μοιάζει να βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και των διαφωνούντων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση, εμφανίστηκε έτοιμος να κριθεί από τη βάση χωρίς όμως να φανερώσει τις προθέσεις του για τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών. Την ίδια ώρα προειδοποίησε με διαγραφές όσους επιμείνουν στην τοξικότητα μετά της απόφαση της ΚΕ.

Μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού διαλόγου και τη λήψη αποφάσεων, όποιος εκδηλώσει τοξικότητα και διχόνοια θα αποκλειστεί από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Οι αποφάσεις για το μέλλον της παράταξης θα ληφθούν στην κεντρική επιτροπή. Οι διαφωνούντες χαρακτηρίζουν την κίνηση ως ένδειξη πολιτικής αδυναμίας.

Αναμένεται να διευκρινίσει εάν επιθυμεί εκλογές και πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν. Αυτή θα είναι η μοναδική απάντηση για όλους και για όλα, υπογραμμίζουν οι κύκλοι των αντιφρονούντων, με τις απαντήσεις να αναμένονται αρχικά στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης και στη συνέχεια στην Κεντρική Επιτροπή στο τέλος του Ιουνίου.

Τέλος, οι κριτικοί του Νίκου Ανδρουλάκη του καταλογίζουν ότι δεν πραγματοποίησε αυτοκριτική. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, απέφυγε να αναλάβει ευθύνες, δηλώνοντας: “Δεν ρίχνω σε κανέναν τις ευθύνες, τις αναλαμβάνω εγώ. Όπως καρπώνομαι το αποτέλεσμα, ευθύνομαι και για το άλλο. Περίμενα το αποτέλεσμα που είχαμε οικοδομήσει να το διατηρήσουμε όρθιο και όχι να το καταστρέφουμε και να καταστροφολογούμε”.

“Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη;», δήλωσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στρέφοντας τα πυρά του στον Νίκο Ανδρουλάκη. Παράλληλα, τόνισε πως θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα αν επιλέξει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Αρχικά, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία διαδικασία που είναι αναζωογονητική» και διερωτήθηκε, τι από όλα αυτά που έχει πει είναι μεμπτό.

«Ζητήσαμε τις πρώτες μέρες να γίνει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο πρόεδρος αρνήθηκε και χθες με κάλεσε για Κοινοβουλευτικής Ομάδα», είπε σχετικά.

Δήλωσε επίσης ότι, «προεκλογικά ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων, μας έλεγε πως ο πρόεδρος “δεν κάνει”. Ό ίδιος ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα πως, «αν πάρουμε την τρίτη θέση, είναι πολιτική ήττα» και λέμε κάτι πολύ απλό και έντιμο: πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να πάμε σε μία διαδικασία. Κάποιοι λέμε πως ο πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπέρα το κομμάτι. Υπάρχει ένα απλό ερώτημα: Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη;».

Στόχος του Ανδρουλάκη είναι η ανασύνθεση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ΠΑΣΟΚ και την ανασύνθεση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Επίσης, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο του Χάρη Δούκα να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Απάντησε ότι όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά πρέπει να τηρούνται οι θεσμικοί και πολιτικοί κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση Χαριλάου Τρικούπη έχει μπει σε περιπέτεια, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments